Gdje su sad prijatelji iz NATO, SAD-a i Evrope: Umjesto što kritikuje, zašto Đukanović ne nabavi vakcine za građane?

9

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ovih dana aktivan je u kritikama Vladu i nabavku vakcine, ali pitanje je zašto on kao predsjednik koji je toliko “zabrinut” za zdravlje svojih građana ne upotrijebi veze i obezbijedi vakciju.

Nedavno je saopštio da je za epidemiološku situaciju odgovorna aktuelna Vlada i istakao da je vakcina protiv korona virusa mogla da bude u upotrebi u Crnoj Gori još 24. januara, ali i zaboravio da je on dalje predsjednik.

Zaboravio je i da on “vedri i oblači” Crnom Gorom gotovo tri decenije, ali i da potegne veze koje ima sa NATO partnerima i nabavi vakcine svojim građanima. Ili su, možda, u međuvremenu, oni na njega zaboravili.

Gdje su sada Angela Merkel, Džozef Bajden u kojeg polaže tolike nade da pomognu predsjedniku u nabavci vakcina.

Dok susjedna Srbija i predsjednik Aleksandar Vučić aktivno učestvuje u nabavci vakcine, čak i šalje Crnoj Gori i Makedoniji, Đukanović je dežuran jedino u kritikama jer je vlada odbila vakcine od Petrosa Statisa i Olega Deripaske.

Predsjednik je imao vremena da od avgusta kada su bili izbori da obezbijedi svojim građanima vakcine umjesto što kao papagaj ponavlja izlizane fraze, koristeći svaku priliku da kritikuje vladu u onome što su njegove partijske kolege već propustile da urade.

Dok se Vučić bavio nabavkom vakcina, Đukanović se spremao za izbore vodeći oštru kampanju protiv crkve i Srba. Izgleda da sa tom praksom nastavlja i sada, možda je Nikšić i izbori preči od zdravlja građana.

Ne zaboravimo, koliko je iste te građane koštala afera “Limenka” preko koje je predsjednikom brat Aco od države uzeo 10 miliona evra. Koliko li je samo vakcina moglo da se kupi za taj novac, i koliko je života moglo da se spasi – računica je jasna.

 

9 Comments
 1. Petar Pan komentariše

  On je obezbedio 150000. Zašto bilateralna apostolka JBB neće te vakcine…? To vi pitajte nju. A da se Milo blamira po svijetu i da obezbjeđuje nešto što sjutra apostoli neće da prihvate… e taj film nećete gledati.

  3
  34
  1. Ja komentariše

   E bagoš meni za ovog petra pana.petre pane popuši mi natenane

   22
   2
   1. Petar Pan komentariše

    Ne pušim pikavce. Ti dođi da me poljubiš u šupak.

    2
    4
    1. Pushi ga,Mirna! komentariše

     Evo ti onda ovaj
     Pa se prihvati, Pero Pane

 2. Milan komentariše

  Ili još bolje, što svojim uticajem i od tih vajnih prijatelja ne obezbijedi da se napravi neka fabrika vakcina!? Srbija će eno imat dvije! I to već u ovoj godini, da li razumijete!? Ljudi moji, ko je nas vodio i nad nama gospodario 30 godina, kukala nam majka kukavna…

  22
  1
  1. Kosta komentariše

   A ko da su Zdravko, Dritan i apostoli mnogo bolji i sposobniji!?

   5
   14
   1. Ja komentariše

    Kosta napušiš se kur.a dosta

    13
    3
 3. Kontra revolicija komentariše

  Ponovo uvlacite Vucica u taj problem !.
  Nabavio bi Djukanovic vakcine samo mu Vucic oteo kao raspiratore !.
  Vucic je za DPS i Djukanoviceve probleme dezurni krivac !.

  8
  1
 4. Ivi komentariše

  Evo ih ovdje, pišu Zdravku da čita tekstove. A što bi se oni brinuli za, vakcine, umrite slobodno.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.