Gašić obišao Vojnoobavještajnu agenciju: Uvijek ćete imati podršku u realizaciji svih aktivnosti

0

Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je danas Vojnoobavještajnu agenciju i sastao se sa budućim izaslanicima odbrane u BiH, SAD, Bugarskoj, Rusiji i Emiratima.

Gašiću su mogućnosti, kapacitete i djelokrug rada Agencije, kao i aktuelnu globalnu i regionalnu političko-bezbjednosnu situaciju predstavili Direktor Vojnoobaveštajne agencije general-major Zoran Stojković, sa saradnicima,

General Stojković govorio je i o budućim planovima Vojnoobavještajne agencije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar odbrane naglasio je da je Vojnoobaveštajna agencija oduvijek bila stub bezbjednosno-obaveštajnog sistema Srbije i da su njeni pripadnici ozbiljni profesionalci koji žive i rade za zemlju, a njihov zadatak zahteva mnogo odricanja, javlja Tanjug.

On je poručio da će VOA od državnog i vojnog rukovodstva uvek imati podršku u realizaciji svih aktivnosti.

Gašić je tokom današnjeg obilaska sastao se sa oficirima Vojnoobavještajne agencije, koji će u narednom periodu preuzeti dužnost izaslanika ili pomoćnika izaslanika odbrane Srbije u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Rusiji, Sjedinjenim Američkim Državama i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Tom prilikom, ministar odbrane dao im je usmerenja za rad po stupanju na dužnost u zemljama prijema i izrazio uverenje da će štititi interese Srbije i dostojno predstavljati svoju zemlju, koja je čvrsto opredeljena da očuva svoju vojnu neutralnost.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.