Galić: Cilj zatvaranja ugostiteljskih objekata je zaštita građana Tuzi

0

Odluka nadležnih da zatvore ugostiteljske objekte u Tuzima donesena je kako bi se stanovništvo te opštine zaštitilo od koronavirusa i spriječio rast inficiranih, saopštio je direktor IJZ Igor Galić.

“Mjera je donesena u zaštitu njihovih građana. Ako građani Podgorice budu posjećivali Tuzi, a rekao bih da su 80 odsto pacijenata asimptomatski slučajevi, to će podgoditi građane Tuzi”, rekao je Galić i istakao da isto važi i za Danilovgrad i Bar.

Na pitanje zašto nisu ukinuli međugradski saobraćaj, Galić je pitao “mislite da bi mogli sa neke druge strane da dođu u Tuzi”.

Direktor IJZ je rekao da ne može da kaže kakav će biti odgovor institucija ukoliko u Tuzima odbiju da poštuju nove restriktivne mjere.

“Mjere su donešene, pretpostavljam da će o tome razgovarati sa Vladom. Ugostitelji jesu pogođeni, ali je cilj da zbog turističke sezone sada malo stegnemo mjere i u narednih mjesec, dva zauzdamo epidemiju”, poručio je on.

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj ranije danas je ocijenio da je odluka Vlade da zatvori ugostiteljske objekte u Tuzima politička. On je rekao da da su Tuzi u prvoj grupi opština kao zelena zona i poručio da neće dozvoliti da se niko sveti privrednicima i toj opštini.

“Nećemo dozvoliti da neko sprovodi neznanje nad našom privredom. Ako je neko u Evropi pokazao kako se reaguje u poštovanju mjera, onda su građani opštine Tuzi”, naveo je Đeljošaj na Fejsbuku.

On je pozvao nadležne da zatvore međugradski saobraćaj, kako u Tuzi ne bi dolazili ljudi iz onih gradova u kojima su lokali zatvoreni.

“Ovo poniženje nećemo dozvoliti. Reagujte i izmjenite hitno, ili ćete imati kontrareakciju i organizovanje opštine da zaštiti našu privredu”, poručio je Đeljošaj.

Đeljošaj je rekao da je sramno da neko može donijeti takve odluke bez konsultacija sa opštinom Tuzi i da on, kao predsjednik opštine, o tome saznaje iz medija.

“Ova odluka Vlade je i politička, ali će dobiti žestoki odgovor”, kazao je on. Đeljošaj je rekao da će se sastati sa vlasnicima ugostiteljskih objekata i donijeti “jedino logičnu odluku”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.