Galaxy AI dolazi na novi Galaxy Watch i dodatno motiviše korisnike da prate svoje zdravlje

0

Samsung je ranije ove godine započeo eru mobilne vještačke inteligencije uvođenjem serije Galaxy S24 i obećanjem da će uvesti Galaxy AI na širem asortimanu uređaja. Sada to obećanje ispunjava i donosi Galaxy AI na Galaxy Watch, uz unaprijeđene popularne funkcije za praćenje zdravlja. Kombinovanjem moćne vještačke inteligencije na uređaju sa opsežnom aplikacijom Samsung Health, Samsung je na pravom putu da ponudi personalizovanije i bezbjednije iskustvo praćenja zdravlja nego ikada.

Napredna inteligencija za sveobuhvatnije uvide i motivaciju

Samsung ima misiju da ponudi napredno iskustvo praćenja zdravlja i dobrobiti, počevši od primjene korisnih i praktičnih uvida koji vam pomažu da bolje razumijete svoje zdravlje. Sada će vam, kombinovanjem Galaxy AI sa aplikacijom Samsung Health, nove funkcije za praćenje zdravlja pružiti sveobuhvatnije uvide u sopstveno zdravlje i dodatnu motivaciju da unaprijedite svoju dobrobit na dnevnom nivou. Uz funkciju „Ocjena energije“ (Energy Score) možete bolje da razumijete svoje stanje na dnevnom nivou zahvaljujući kombinovanoj analizi parametara svog zdravlja uključujući prosječno vrijeme spavanja, konzistentnost vremena spavanja/buđenja, vrijeme spavanja, aktivnost prethodnog dana, broj otkucaja srca za vrijeme spavanja i varijabilnost otkucaja srca koja će vam pomoći da mirno provedete svoj dan. Pored toga, uz LLM integraciju na uređaju ćete primati personalizovanije poruke o svojim rezultatima. „Savjeti za dobrobit“ (Wellness Tips) vam pomaže da ostvarite lične ciljeve na polju zdravlja tako što nudi uvide, motivacione savjete i instrukcije na osnovu konkretnog cilja koji želite da postignete.

Veća preciznost i tačnost

Precizni i sveobuhvatni zdravstveni parametri su od suštinskog značaja za najbolje inteligentno iskustvo praćenja zdravlja. Zdravstveni algoritmi i napredni alati za praćenje pružaju sveobuhvatnije, personalizovanije i konkretnije uvide u kombinaciji sa AI. S obzirom na to da dobro zdravlje počinje dobrim noćnim odmorom, Samsung unapređuje svoj AI algoritam za san (sleep AI algorithm) kako bi pružio dodatne detaljne uvide u san. Novi pokazatelji sna za funkciju „Uvidi u spavanje“ (Sleep Insights) vam nude detaljniju i precizniju analizu kvaliteta sna kako biste bolje razumjeli obrasce spavanja i razvili bolje navike. Među ovim dodatnim parametrima su pokreti tokom sna, latencija spavanja, srčani ritam i respiratorna stopa tokom sna, pored već postojećih kao što su vrijeme hrkanja, nivo kiseonika u krvi i ciklus sna.

Potpuno nove funkcije za fizičku kondiciju nude inteligentna i jednostavna mjerenja fizičkog kapaciteta za prilagođenije treniranje, koja obično obezbjeđuje visokonapredna oprema. Pored pet nivoa intenziteta trčanja u okviru funkcije zona personalizovanog pulsa, novi detaljni parametar zone aerobnog graničnog / anaerobnog graničnog pulsa (Aerobic Threshold (AT) / Anaerobic Threshold (AnT) Heart Rate Zone) podržava efikasno trčanje i brzo analizira učinak. Takođe, biciklisti mogu lako da izračunaju parametar funkcionalne granične snage (FTP) (Functional Threshold Power) za samo 10 minuta i treniraju kao profesionalci korišćenjem personalizovanog indeksa snage na bazi AI analize podataka za maksimalan učinak. Alati za praćenje fizičke kondicije vam pomažu da pratite vježbanje i lakše napredujete. Uz novu funkciju rutina vježbanja (Workuot Routine) možete da kombinujete različite vježbe za personalizovano vježbanje i nesmetano prelazite na sljedeću vježbu bez pauze. Ostanite motivisani i pratite svoj napredak kad trčite ili vozite bicikl uz funkciju trkanje (Race), koja poredi tekući i prethodni učinak na istim rutama.

„Širenjem Galaxy AI duž cijelog našeg ekosistema želimo da stvorimo potpuno nove mogućnosti uz unaprijeđeno i povezano iskustvo koje korisnicima nudi veću personalizaciju i inteligenciju“, izjavio je Džuno Park, potpredsjednik i direktor tima za planiranje proizvoda Galaxy ekosistema sektora za mobilne uređaje u kompaniji Samsung Electronics. „Uvođenje Galaxy AI na Galaxy Watch je samo početak ovog procesa i uskoro ćemo izaći sa još više ovakvih novina u okviru ponude Galaxy uređaja.“

Ove nove funkcije će biti dostupne u toku ove godine na novom One UI 6 Watch u okviru Galaxy Watch linije. Ograničen broj korisnika Galaxy Watch će imati rani pristup Beta verziji od juna. Ovo je samo djelić onoga što smo pripremili za korisnike i jedva čekamo da prikažemo svu moć Galaxy AI kada se integriše sa naprednim hardverskim ažuriranjima na novoj seriji Galaxy Watch. Pratite nas da biste bili u toku sa svim novostima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.