Funkcioner DNP-a Radovan Rakočević: Prenio na Fejsbuku informaciju iz medija o Milu, pa ga uhapsili

2

Bjelopoljac i član GO Demokratske narodne partije i funkcioner bjelopoljskog DF -a Radovan Rakočević uhapšen je jer na svom Fejsbuk profilu objavio vijest sa beogradskog portala „ALO“ da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović zaražen korona virusom.

On je nešto poslije 18 časova priveden, a tužilac mu je odredio zadržavanje 72 sata.

„Kako postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni Radova Rakočević izvršio krivično djelo, te kako je u svojoj odbrani naveo da posjeduje dva Fejsbuk profila, od kojih jedan koristi od 2007. godine, što ukazuje da je korisnik društvenih mreža već duže vrijeme, da dobro poznaje rad na uređajima koji se koriste za komunikaciju putem društvenih mreža, da je lice koje je stalno aktivno na društvenim mrežama i koje sačinjava komentare, a takođe proizilazi da je njegova objava bila dostupna velikom broju građana, a što je osumnjičeni i potvrdio u svojoj odbrani, pa su korisnici društvenih mreža ovu objavu mogli da protumače na različite načine, s toga proizilazi da postoje posebne koje ukazuju da bi osumnjičeni boravkom na slobodi ponovio krivično djelo, odnosno nastavio sa iznošenjem objava koje bi ko građana izazvale paniku , određeno mu je zadržavanje, navodi se Rešenju ODT Bijelo Polje u koje je IN4S imao uvid.

Njegov branilac Miloš Kojović uložio je žalbu na ovo rešenje.

Podsjetimo, Rakočević je hapšen i u januaru ove godine zbog crtanja trobojke.

2 Comments
  1. Munja komentariše

    Balavac zalizani.. Sada u Spuž sa njim

  2. Natalija komentariše

    Dobro, ljudi, dokle cete da prenosite neprovjerend informacije i rizikujete? Alo, Informer itd. su tabloidi i ljudi ih citaju vise iz razonode. Imamo Krivicni zakonik, Zakon o medijima, vrlo koristan tekst o tome je napisao pravni savjetnik nase Mitropolije, profesor Leposavic. U kontekstu govora mrznje prema Crkvi, ali kontekst je isti: ne moze nekaznjeno da se siri mrznja i neistina. I u zakonu su precizirane kazne za to. Jos kad bi se dosledno primjenjivale!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.