Fudbalska groznica drma Zlaticu: Nemamo više Suva Ivanovića, ali imamo ekipu ratnika!

1

piše: Dražen Živković

Fudbalska groznica ponovo trese Zlaticu. Revanš meč Koma i Lovćena, koji se igra u ponedjeljak, za ulazak u Prvu ligu Crne Gore, ponovo je ljubitelje fudbala na Zlatici digao na noge. Euforija, kao ona iz 2003. godine, kada je Kom ispisao istoriju u preko 80 godina postojanja. Tad su momci u plavim dresovima Zlatici podarili mečeve sa Partizanim, Zvezdom, Obilićem i ostalim jugoslovenskim ekipama, ali gradske vlasti nijesu imale sluha da pomognu Komu da sve te ekipe ugosti na Zlatici, na terenu, na kojem je te godine pisana istorija.

Igrao je Kom prije dvije sezone Prvu ligu, ali ovakva euforija nije vladala Zlaticom i okolnim naseljima. Već danima je glavna tema Kom, a i navijači su se probudili iz 16 godina dugog sna. I sve nagovještava spektakl u ponedeljak.

Da se ne lažemo, danas Kom nema virtouza u liku Suva Ivanovića, zbog koga su tribine na starom stadionu bile male da prime sve zaljubljenike u fudbal. Danima unaprijed se rezervisalo mjesto na tribini. Možda danas nema u ekipi prekaljenih igrača kao te 2003. godine. Teško je, gotovo i nemoguće uporediti onaj Kom i ovaj današnji. Igrački. Kao i energiju koja je bila prisutna na tribinama, tada i sada.

Međutim, pobjeda protiv Lovćena u prvom meču baraža, kao da je sve okrenula na vodenicu Koma. Navijači su se probudili, vjera u plasman u Prvu ligu je prisutna, želje i volje ne hvali.

I da budemo iskreni, moguće je da je ova ekipa limitirana u mnogim segmentima, da im još nešto hvali za veliki korak naprijed, ali niko ne može da im ospori da imaju srce. I da na terenu ginu jedan za drugoga i time nadoknadjuju mnoge mane. Zato im i treba vjetar u leđa, jer pošteno pristupaju svakoj utakmici. Takav pošten odnos im se i vratio, onaj odozgo ih je nagradio, da u ponedjeljak na Zlatici, pred Vragovima koji najavljuju povratak na tribine poslije više od jedne decenije mirovine, ovjere plasman u Prvu ligu.

I zaista, ako bi unaprijed morali nekoga da izdvojimo, ko je zaslužio da baš on postigne pogodak i riješe pitanje pobjednika, teško da bi se mogli odlučiti. Pravedno bi bilo da Nedeljko Vlahović, dijete Koma i Zlatice, koji je 2003. godine sa tribina bodrio igrače u plavom, pogotkom kruniše svoj povratak na mjesto uspjeha. Isto tako, svojim od odnosom na terenu, pogodak zaslužuju i Miloš Milović i Vuk Orlandić. Ili zašto meč viner ne bi bio Bojan Golubović, koji je vukao i kad nije išlo. A možda je vrijeme, da i Sava Gardašević, konačno potvrdi svoj neosporni talenat i svoje ime doda imenima mnogih koji su decenijama proslavljali Komov dres.

Jedno je sigurno, trener Viktor Trenevski ima pobjednički gen koji je za kratko vrijeme usadio igračima. Naše je da ih podržimo, a njihovo da ostave srce na teren. Tad ćemo svi znati da smo dali sve od sebe, a neko gore će cijeniti da li je to dovoljno za konačan trijumf.

1 Comment
  1. Savo Licina komentariše

    Kom ce biti shampion !!! Poslusajte navijacku na linku https://www.youtube.com/watch?v=I0JykmuEsvA

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.