Fudbaleri Petrovca neće trenirati zbog neisplaćenih zarada

0

Petrovac je trenutno jedini prvoligaš sa primorja, jedan od samo pet domaćih klubova koji su svih 14 sezona od osamostaljenja članovi elite (uz Budućnost, Sutjesku, Rudar i Zetu).

Petrovčani se, međutim, suočavaju sa najžešćom krizom u istoriji kluba.

Ekipa je posljednja na tabeli Telekom 1. CFL, 14 kola prije kraja ima pet bodova manje od najbližeg rivala, prijeti joj prvo ispadanje u drugoligški rang, danas je došlo do smjene trenera nakon što je Nenad Vukčević dogovorio sporazumni raskid saradnje, a njegovog nasljednika, kako sada stvari stoje – dočekaće štrajk fudbalera.

Igrači Petrovca su saopštili upravi kluba da neće trenirati zbog nisplaćenih dugovanja.

 

Upravni odbor OFK Petrovca: Klub je iznad svih, novac će stići, a propušteni treninzi se ne mogu nadoknaditi

Upravni odbor kluba obratio se saopštenjem, koje prenosimo u cjelosti:

“U jednom od najtežih trenutaka od postojanja OFK Petrovac, u situaciji kada se nalazimo na posljednjem mjestu na tabeli i u grčevitoj borbi za opstanak, dobili smo obavještenje od strane igrača da prekidaju dalji rad. Razlog za prekid rada je kašnjenje isplate posljednje, šeste plate u tekućem prvenstvu.Razumijevajući potrebu svakog pojedinca za redovnim finansijskim prilivima, iz dana u dan smo se trudili da i ovu posljednju platu obezbijedimo na vrijeme, a igrači su o svim našim aktivnostima kao i uvijek bili redovno obavještavani. Tako je bilo i na jučerašnjem treningu, u utorak, na kojem su obaviješteni o obećanju od strane Opštine Budva da će najvjerovatnije do kraja tekuće sedmice biti uplaćen dio sredstava od pripadajućeg budžeta o finansiranju kluba za 2021. godinu.

Začudila nas je ova reakcija cijelog tima, znajući da veći broj igrača nastupa u OFK Petrovcu više godina te da smo kako njima, tako i prema svim ostalim igračima, uvijek isplaćivali sve dogovoreno. Posebno smo očekivali da iskusni igrači prenesu mlađim i novopridošlim igračima ovakva iskustva, da je klub iznad svih, da klub uvijek ispunjava obaveze, da se godinama unazad nije ostalo ništa dužno igračima, i da je uprava u ovom ili drugačijem sastavu uspjevala da izvršava svoje obaveze.

Ovim saopštenjem želimo da obavijestimo crnogorsku sportsku javnost, građane Petrovca i Budve, sve nadležne institucije u Opštini Budva, da je klub iznad svih i da pored nadljudskog zalaganja, dugogodišnjeg volonterskog rada cijele uprave, često davanjem ličnih sredstava za napredak i funkcionisanje kluba, ne možemo dozvoliti da bilo kakva uslovljavanja i pritisci, kako pojedinaca tako i cijelog tima, utiču na dalji rad i funkcionisanje kluba.

Dokaz dobrog i odgovornog rada je i to što smo, nažalost, ostali jedini klub na crnogorskom primorju koji se takmiči u Telekom 1. Crnogorskoj fudbalskoj ligi, a što se tiče infrastrukure dovoljno je prošetati i pogledati stadion u Petrovcu, na koji smo posebno ponosni

Svi zajedno, igrači i uprava znamo da je za cijelo vrijeme trajanja pandemije koronavirusa igračima nije umanjivan dohodak, da smo tokom cijelog trajanja ove takmičarske sezone i pored loših rezultata igračima isplaćivali dogovorene i pune plate. Međutim, u narednom periodu bićemo primorani da istrajemo na primjeni klupskih pravilnika i da nagradimo za dobar rad i rezultate, a da kaznimo za neodgovornost i loše rezultate.

Razumijemo određeno nezadovoljstvo i nervozu, potrebu za novcem, koji će kao i uvijek ranije biti isplaćen. Zato pozivamo sve igrače Petrovca da se sjutra, 4. marta 2021. godine u 14.30 sati na stadionu pod Malim brdom vrate ispunjavanju svojih redovnih obaveza. Novac će stići, ali propušteni treninzi se ne mogu nadoknaditi- navodi se u saopštenju Upravnog odbora OFK Petrovca.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.