FSS zove Radomira Antića

1

Radomir Antić drugi put među Orlovima? Godinama je zvučalo samo kao neostvariva želja, jer iskusni stručnjak nije imao želju da se vrati, ali izgleda da se nešto promijenilo. Fudbalski savez Srbije je kontaktirao prethodnih dana Antića i njegov odgovor nije bio „ne“. Barem za sada…

Kako saznaju Novosti, čelnici FSS-a su riješili da posle neuspjeha sa Mladenom Krstajićem izaberu iskusnog stručnjaka, čovjeka sa jakim autoritetom i ugledom. Prvi pik je bio Ljubiša Tumbaković, ali kako do dogovora nije došlo, opipan je puls Radomiru Antiću.

Nekadašnji selektor reprezentacije Srbije, koju je odveo na Svetsko prvenstvo 2010. godine, održano u Južnoj Africi, uzeo je malo vremena da razmisli i izvaga prije nego što saopšti svoju konačnu odluku.

Čelnici Fudbalskog saveza su još posle smjene Mladena Krstajića uzeli predah do 10. jula, da, kako su poručili, dobro pretresu sve solucije, razgovaraju sa svim potencijalnim kandidatima, prije nego što izaberu.

Kako to obično biva, kada se Ljubiša Tumbaković u prvi mah nije dogovorio sa rukovodstvom FSS-a, njegove šanse su vremenom počele da blinede. A, nekako iznenađujuće, pojavio se Radomir Antić, koji bi, s obzirom na minuli rad, imao gotovo aklamativnu podršku srpske fudbalske javnosti.

Prekaljeni stručnjak, koji je trenersku karijeru gradio u Španiji, gdje je vodio sva tri najveća kluba, Real Madrid, Barselonu i Atletiko Madrid, imao je impresivan bilans u prethodnom mandatu na klupi srpske reprezentacije. Orlovi su pod njegovom dirigentskom palicom odigrali 28 utakmica, dobili su 17, remizirali su tri puta, a osam puta su izgubili.

1 Comment
  1. yu komentariše

    Krstajić je napravio samo jednu grešku,nije postavio formaciju 4-4-2 i zbog kukavičluka je morao otiči iako je njegova smjena čista neviđena glupost.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.