FSCG: U planu memorijalni turnir u čest Matije Šarkića

0

Sjednica Izvršnog odbora za mandatni saziv 2021-2025 održana je danas u Kući fudbala u Podgorici. Sjednica je počela minutom ćutanja u čast nedavno preminulog golmana seniorske reprezentacije Matije Šarkića.

Izvršni odbor inicirao predlog da se od iduće godine dodjeljuje nagrada koja će nositi ime Matije Šarkića, golmana seniorske reprezentacije koji je preminuo u 27. godini života. Takođe, Fudbalski savez će započeti administrativne procedure i uputiti pozive fudbalskim savezima Engleske, Belgije i Slovenije za učešće na memorijalnom turniru za mlađe kategorije „Matija Šarkić“ koji bi se održao tokom proljeća 2025. godine.

Na današnjoj sjednici prihvaćen je Izvještaj o finansijskom poslovanju FSCG u 2023. godini i isti je proslijeđen Skupštini FSCG na razmatranje. Usvojeni su izvještaji Komisije za takmičenje, Sudijske komisije, Disciplinske komisije i Komisije za bezbjednost i sigurnost o proljećnjem dijelu takmičenja u sezoni 2023/24.

Izvršni odbor usvojio je predlog Pravilnika o saradnji klubova kojim se reguliše pitanje dvojne registracije, kao i izmjene i dopune Pravilnika o radu stalnih komisija i Pravilnika o statusu, transferu i registraciji igrača. Usvojeni je i predlog Odluke o registracionim taksama, Odluka o visini novčanih kazni iz Disciplinskog postupka i Odluka o formiranju zajedničke komisije FSCG i Opštine Plav povodom izgradnje Gradskog stadiona u Plavu.

Na XVII sjednici je usvojen i Dnevni red Redovne Skupštine FSCG koja će se održati 04.07.2024. godine u hotelu „Ramada“ u Podgorici.

Izvršni odbor usvojio je zahtjev Opštine Danilovgrad za pomoć u rekonstrukciju terena na stadionu Braća Velašević, zahtjev za pomoć u organizaciji turnira Podgorica trophy 2024 kao i zahtjev OFK „Titograd“ za dodjeljivanje finansijske pomoći potrebne za sanaciju prostorija kluba i kupovinu kosačice. Usvojeni su i zahtjevi FK „Otrant-Olympic“ za pomoć u rekonstrukciji terena i zahtjev za sponzorstvo manifestacije Kup Plava 2024.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.