Fric optužio Đokovića da je folirao povredu

0

Tejlor Fric, američki teniser, rekao je posle poraza od Novaka Đokovića 7:6 (7-1), 6:4, 3:6, 4:6, 6:2 da je trebalo da očekuje da će najbolji teniser svijeta u nekom trenutku posle povrede zaigrati bolje.

 

U ranoj fazi trećeg seta proklizao je Novak na farbu, na mjesto gdje piše „Melbourne“ i tada kreće golgota. Ipak, na kraju je Đoković slavio u pet setova, u petom se osećao bolje, a i Fric mu je pomogao greškama.

„U petom setu mi je djelovao prilično dobro“, rekao je Fric uz osmeh, „Moram da mu odam priznanje za peti set, bio je zaista dobar, ni nalik trećem i četvrtom setu. Servirao je nevjerovatno – praktično dva prva servisa i nije skoro uopšte promašivao“.

Potom je 23-godišnji Amerikanac rekao da je tako nešto trebalo i da očekuje.

„Da je bio zaista, zaista povređen, ne bi nastavio da igra. Djelovalo je kao da se muči u trećem i četvrtom setu, ali nije djelovalo kao da se muči u petom. Možda se borio kroz to. Srećan sam zbog njega što se tako dobro oporavio“.

Na pitanje šta misli o Đokovićevim uzvicima tokom meča, Fric je odgovorio:

„Šta u vezi sa time? Ja sam pokušavao da ne budem glasan i da ne vičem u poslednja tri seta, iz poštovanja, mislio sam da je povrijeđen. Ali očigledno mu je pobjeda mnogo značila, srećan sam zbog njega“.

Đoković će se u četvrtom kolu sastati sa Milošem Raonićem, a Fric je i šesti put stao u trećem kolu na grend slem turnirima.

„Vidjećemo šta će se dogoditi. Vidjećemo hoće li igrati. Nije izgledao baš predobro u trećem i četvrtom setu, ali kretao se i igrao dobio u petom. Ako bude igrao kao u petom, pobijediće manje-više svakoga“, rekao je Fric i dodao da se nada da će što prije uspjeti da se napokon plasira u drugu nedelju na nekom od grend slem turnira.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.