Francuski ljuti rivali ostali bez argentinskih trenera: Sampaoli napustio Marsej, Poketino ekipu PSŽ-a

0

Francuski ljuti rivali, Marsej i PSŽ u istom danu su ostali bez trenera. Argentinski stručnjak Horhe Sampaoli je napustio jedinog osvajača Lige/Kupa šampiona iz zemlje Gala, dok su Sveci saopštili ono što se odavno znalo.

Sampaoli je uspio da vratio slavni klub u Ligu šampiona, očekivao je pojačanja dostojna veličine Marseja i ambicija da se napravi rezultat vrijedan pažnje u najkvalitetnijem evropskom takmičenju, međutim, nadređeni ga nisu pratili. Do dana današnjeg doveli su samo Sulejmana Isaka Turea iz Avra, s tim da je štoperu tek 19 godina i nije realno da predstavlja oslonac ekipe u nastupajućoj sezoni.

Očekivao je Sampaoli i kvalitet i kvantinet, zvučna imena, nosioce, međutim, kad je vidio da čelnici ne reaguju saopštio im je da će podnijeti ostavku, iako ga ugovor za klub sa Velodroma vezuje do kraja juna 2023. Lekip navodi da temperamentni stručnjak ovaj potez nije povukao kako bi pritisak prebacio na upravu i natjerao je da deluje u prelaznom roku, već da je odluka nepromjenjiva, skopčana sa činjenicom da Marsej ništa nije uradio da bi ojačao ekipu i tako nagradio trenera što je prethodnu sezonu završio na drugom mjestu Lige 1.

Koliko je Sampaoli odlučan da napusti Marsej svjedoči informacija da u petak nije vodio trening, već se sreo sa predsednikom Pablom Longorijom kako bi utanačio detalje rastanka.

Ovakav rasplet posledica je dugogodišnje sumanute poltike na Velodromu, zbog koje se i došlo u poziciju da Marsej nema novca za pojačanja. Pitanje je da li poslije svega ima i kredibiliteta da dovede nekog poznatog trenera.

Pari Sen-Žermen se konačno razišao sa Maurisijom Poketinom, javlja italijanski novinar Fabricio Romano.

Sporazum dvije strane o prekidu saradnje biće uskoro gotov, preostali su još sitni detalji da se završe i tada će sve postati zvanično.

Kao Poketinov naslednik na klupi Svetaca pominje se Kristof Galtije, a njegova promocija na novoj funkciji trebalo bi da uslijedi sledeće sedmice.

Riječ je o doskorašnjem treneru fudbalera Nice. Vidjećemo da li će on uspjeti ono što nikome nije do sada, da osvoji trofej Lige šampiona. Upravo taj neosvojeni trofej je glavni tazlog Poketinovog odlaska.

(mozzart sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.