Francuska kompanija zainteresovana za izgradnju bolnice u Podgorici

0

Snažnija infrastrukturna saradnja Crne Gore i Francuske bila je jedna od ključnih tema susreta predsjednika Vlade Milojka Spajića i predsjednika Francuske Emanuela Makrona, a tim povodom dogovoreno je i potpisivanje Sporazuma između vlada Francuske i Crne Gore (GtoG).

Na toj liniji, a tokom susreta sa predstavnicima kompanije Bouygues Batiment International, iskazano je interesovanje ove kompanije za izgradnju bolnice u Podgorici.

Imajući u vidu da se u medijima prethodnih dana pojavila informacijama o sankcijama Svjetske banke protiv ove kompanije, a u vezi sa projektom u Madagaskaru iz 2015. godine, važno je istaći da je po ovom pitanju kroz pregovore između kompanije i Svjetske banke postignuto poravnanje.

Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore imao je uvid u dokument kojim je 4. januara 2023. Svjetska banka izdala Izjavu kojom svjedoči da je Bouygues Batiment International zadovoljio sve zahtjeve Svjetske banke i da se revidirana Bouyguesova procedura poslovanja, standardi i prakse smatraju standardima na nivou Svjetske banke koji su najviši standardi u pogledu etike i usklađenosti.

Tokom posljednjih godina, pa čak i nakon gore pomenutog poravnanja, Bouygues grupa je radila za razne visoko cijenjene javne i privatne klijente, uključujući podršku prestižnih finansijskih institucija i raznih državnih eksportno-kreditnih agencija kao što su BPI France i UKEF. Ti klijenti, finansijske institucije i vladine agencije, primjenjuju najviše etičke standarde i standarde usklađenosti i smatraju da se Bouygues Batiment International pridržava ovih standarda.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.