Mladen Mikijelj

FOTO: ABA liga predstavila trofej „Dejan Milojević“

0

Predstavnici ABA lige otkrili su danas kako izgleda trofej „Dejan Milojević“, koji će od ove sezone dobijati MVP regionalnog takmičenja.

Dejan Milojević, preminuo je od posljedica srčanog udara u Americi.

„Trofej ne liči na svog imenjaka, jer nam je bilo važno da trofej samo simbolizuje Milojevićevu izuzetnu karijeru i da na njemu ima detalja koji se odnose na neki dio Milojevićevog ABA puta, kao i na njegove najveće vrijednosti i snage. Osnova trofeja je napravljena tako da ima četiri strane koje simbolizuju četiri sezone koje je igrao u ABA ligi.Trofej je visok 13 inča, odnosno 33 centimetra što se odnosi na broj 13 koji je Milojević nosio dok je igrao za Budućnost i Partizan. Natpisi na trofeju, koji uključuju njegovo ime i naziv nagrade, imaju tri reda koji simbolizuju tri MVP nagrade koje je Dejan Milojević osvojio“, navodi se u saopštenju ABA lige.

Milojević je rekorder regionalnog takmičenja sa tri uzastopne MVP titule. Uz to, imao je i najbolji individualni nastup, kada je u pobjedi Budućnosti nad Lovćenom 3. januara 2004. ostvario indeks korisnosti 59.

Milojević je u ABA ligi igrao za FMP Železnik, Budućnost i Partizan, a bio je trener Mege i Budućnosti.

(Kolektiv.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.