Fotelje ispred principa i evroatlantskih vrijednosti: Nakon debakla DPS-a 23. oktobra, ministri iz BS-a odustali od povlačenja iz Vlade!

4

Nakon što je DPS doživio debakl na lokalnim izborima 23. oktobra, ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović i ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović odustali su podnošenja ostavki na pozicije u Vladi.

Naime, ministri iz redova Bošnjačke stranke su uoči lokalnih izbora odlučili da napuste vladu u tehničkom mandati zbog toga što je Skupština na predlog premijera Dritana Abazovića razriješila dužnosti ministra spoljnih poslova Ranka Krivokapića i ministra odbrane Raška Konjevića.

Iz tog razloga se iz Vlade, dan uoči izbora, povukao ministar bez portfelja Adrijan Vuksanović,  a isto stvar su, u znak solidarnosti sa smijenjenim SDP-ovim ministrima, planirali da urade ministri iz redova BS-a.

Kao što je naš portal izvijestio, od tog nauma mogli su odustati samo u slučaju debakla višedecenijskih partnera u vršenju vlasti na lokalnim izborima, što se na kraju i obistinilo.

DPS i sateliti su nakon izbora izašli sa oreolom najvećih gubitnika, što je ministarski dvojac iz redova BS-a natjeralo na preispitivanje ranije donijete odluke.

Predstavnici BS-a su na kraju prelomili i utvrdili da im je zadržavanje fotelja na još koji mjesec i uhljebljavanje preostalih kadrova (ako takvih uopšte i ima) po dubini u tom periodu isplativije od solidarnosti sa Krivokapićem i Konjevićem, odnosno, principijelnosti i evroatlantskih vrijednosti koje je, kako su svojevremeno tvrdili, ugrozila manjinska vlada potpisivanjem Temeljnog ugovora sa SPC-om.

A da je BS dobro „naplatio“ „nevoljni“ ostanak u Vladi uvjerili smo se juče kada je Vlada imenovala za državnog sekretara u Ministartsvu odbrane njihovog kadra Asmira Pepića.

Pragmatični i klijentelizmu skloni BS-ovci su još jednom potvrdili da su zarad fotelja i mjesta po dubini spremni da istrpe sve, pa i ostanak u Vladi kojoj su izglasali nepovjerenje u Skupštini Crne Gore 19. avgusta.

4 Comments
 1. Q komentariše

  Nije ovdje u pitanju fotelja nego prisutnost zla uvjek spremnog na najgore u korist DPS-a .

  1. Buki komentariše

   Pi na kvadrat ..

 2. Dobrilo komentariše

  Od njih se apsolutno nicemu dobrom i konstruktivno nikad nije moglo nista ni ocekivati!

 3. Barski komentariše

  Ova dva ministra iz bs su slika te stranke,koja je uvijek bila prirepak okg drps,a iz decenijskih razloga uhljebljavanja svojih,nazovi kadrova.Druga stvar koja ih spaja sa drps jeste odnos prema srpskom narodu u cg,koji je rezultat iskompleksiranosti bs rukovodstva.O njihovoj doslednosti govori njihovo činjenje:glasaju za obaranje vlade(uz kandžiju drpsa),a onda ostaju ministri u toj istoj vladi.Dno dna,samo neka su zdravo,rekao bi naš narod.Lovci u mutnom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.