Forum mladih URE: Omladinske političke organizacije moraju unaprjeđivati položaj unutar svojih partija

0

Kopredsjednica opštinskog odbora Bar Lejla Kojić, Kopredsjednik opštinskog odbora Bijelo Polje Ernad Spahić, i član opštinskog odbora Podgorica i savjetnik za ljudska prava Luka Vukotić, učestvovali su na edukativnim aktivnostima naše Federacije u njihovom sjedištu u Briselu, gdje su sa ekspertima omladinskih politika razrađivali plan za dalje unapređenje rada našeg Foruma.

Kao mladi ljudi imamo dužnost da gradimo bolju Crnu Goru. Naša dužnost je da stvorimo ambijent u kojem će svaki mladi čovjek moći da ostvari svoj puni potencijal, a to možemo postići samo ako zauzmemo čvrst stav unutar naših partija, dođemo na mjesta odlučivanja i pokažemo otpor politici potcjenjivanja i predizbornog iskorišćavanja mladih, poručuju oni.

Veću inkluziju mladih u političkom diskursu takođe predhode značajne reforme zakonodavnih okvira. Tim za ravnopravnost Foruma Mladih URA sa Generalnim Sekretarom našeg Foruma i kolegama iz Federacije Mladih Evropskih Zelenih identifikovao je glavne nedostatke zakona o mladima. Imamo visoka očekivanja od Vlade Crne Gore i Ministarstva sporta i mladih, poručuju.

Crna Gora mora iskoračiti iz matrice tradicionalnih, nacionalističkih, ekstremističkih okvira, i fokusirati se na budućnost, na životni standard i društveni napredak. Većim učesćem u društveno-političke procese, njihovom kontinuiranom obrazovanju i progresivnim reformama mladi Crne Gore ubrzaće njeno pristupanje Evropskoj Uniji, zaključuju oni.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.