Formiranje nove vlade Srbije možda bude pomjereno za oktobar?

0

I pored ranijih najava da će sastav vlade biti poznat do kraja septembra, postoji mogućnost da novi kabinet u Nemanjinoj 11 bude formiran tek tokom oktobra, tačnije sredinom tog meseca, saznaje Kurir.

Razlog eventualnog odlaganja su pritisci manjih koalicionih partnera, ali i najavljena nova runda pregovora između Beograda i Prištine za kraj septembra u Briselu.

Još se vijeća

– Ništa nije isključeno, pa ni to da se prolongira formiranje vlade najavljeno za kraj septembra. Kako se približio rok za formiranje vlade, tako su se pojavili pritisci od određenih koalicionih partnera SNS za željeni resor ili broj mesta u novoj vladi. Tu su i pregovori u Briselu, mnogo toga se odjednom poklopilo i traži vremena za rešavanje, pa postoji opcija i da se pravljenje novog tima za Nemanjinu odloži na izvestan vremenski rok – kaže izvor Kurira i dodaje:

– U prilog toj tezi ide i da nije došlo do očekivanog sastanka Vučića i lidera socijalista Ivice Dačića, ali i da sednice Predsedništva i Glavnog odbora SNS još nisu održane, a prethodiće sastavljanju nove vlade.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.