Ford je već napravio 150.000 električnih Mustanga

0

Ford uživa veliku popularnost kada je reč o električnim vozilima u Sjedinjenim Državama – samo u oktobru isporučen je 6.261 primjerak, što predstavlja povećanje od 120 odsto u odnosu na oktobar 2021.

Značajan dio tog rasta dolazi zahvaljujući modelu Mustang Mach-E, koji je upravo dostigao važnu proizvodnu prekretnicu. Sa fabričke trake sišao je 150.000. električni krosover, dok Ford nastavlja da širi tržišta na kojima se nudi ovaj automobil.

Masovna proizvodnja Mustanga Mach-E počela je 2020. godine, a od oktobra 2021. električni krosover se osim u SAD proizvodi i u Fordovoj fabrici u Čongkingu, u Kini.

Za 2023. ovaj model biće dostupan kupcima u ukupno 37 zemalja širom svijeta, u odnosu na 22 kada je vozilo tek pušteno u prodaju prije dvije godine.

– Kada smo stavili amblem ponija na ovaj Mustang, znali smo da će biti skeptika. Ono što tada nismo baš znali je koliko će ovaj automobil postati popularan. Volim da vidim Mustang Mach-E na putu i ​​razgovaram sa kupcima, a viđam ih sve više i više – komentariše Daren Palmer iz Forda.

Neka od najnovijih tržišta na kojima se Mustang Mach-E pojavio su Novi Zeland, Brazil i Argentina, koji su svi dio Fordove šire strategije dostizanja godišnje proizvodnje električnih automobila od 600.000 jedinica do kraja 2023.

Do 2026. proizvođač želi da počne proizvodnju više od 2 miliona električnih vozila svake godine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.