Forca: DPS smatrao da Albanci nisu sposobni da vode Ulcinj

1

Uoči lokalnih izbora u Ulcinju 2018. godine iz lokalnog odbora DPS-a stizale su poruke da Albanci nisu sposobni da vode i razvijaju opštinu i da njenog razvoja nema bez DPS-a, tvrde u Forci.

-Uoči izbora 2018. godine, obećano je da nema razvoja ako DPS ne dobije poziciju predsjednika Opštine, šaljući tada a i sada i određenu poruku glasačima da Albanci nijesu sposobni da vode i razvijaju svoju opštinu. Mislili smo da će da nastave našu viziju razvoja, i stupili smo u formalni odnos sa DPS-om koji je nastupao i u ime drugih tradicionalnih partnera. Ostavili smo im gotove projekte, ugovorene kreditne aranžmane i konsolidovan sistem rada, i bili spremni da učestvujemo u ostvarivanju strateškog plana grada i vizije razvoja- ističu u Forcu.

Iz Force napominju da se tokom rasprava u lokalnoj skupštini moglo uočiti da su imali bipolarnu koaliciju u kojoj su bili DPS sa tradicionalnim partnerima na jednoj strani i Forca na drugoj strani.

-Tako je bilo i na sastancima koalicije na kojima smo mi došli spremni za pravilan tretman i problema i rješenja, a ne za prosto dizanje ruku i aminovanje nejasnih akata, nejasnih obećanja i interesa tokom izolovanih sastanaka tradicionalne koalicije na kojima mi niti smo pozvani niti bismo učestvovali. Nedostatkom volje ugovarača, prestaje i ugovor. Ostaje na snazi drugi — formalan ili neformalan — sporazum između DPS-a i tradicionalnih partnera, o čijoj volji, razlozima i viziji, odlučiće građani na izborima- stoji u saopštenju Force.

1 Comment
  1. Helm komentariše

    Albanci u Ulcinju su faktički dijaspora, na tom prostoru nisu autohtono stanovništvo već su u Ulcinj došli i dovedeni i naseljeni sa prostora središne Albanije za vrijeme osmanske okupacije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.