“Finiš regionalnog takmičenja ABA lige trebalo da se odigra u julu u obliku plej-ofa ili Fajnal-fora”

1

Podgorička Budućnost izdala je saopštenje u kome je dala predlog za završnicu ABA lige.

Crnogorski prvak smatra da bi finiš regionalnog takmičenja trebalo da se odigra u julu u obliku plej-ofa ili Fajnal-fora.

Isto tako, Budućnost je predložila i da nijedan tim ne ispadne iz lige, već da se proširi za dva mjesta za narednu sezonu, ali i da se takve odluke donesu u najkraćem roku putem video linka.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

– Suočeni sa izazovnom situacijom, kontinuirano komuniciramo sa većinom klubova koji čine ABA ligu. Poštujući činjenicu da sportska javnost očekuje stav Budućnost Volija o pitanju završetka ovogodišnje sezone, ovim putem ga iznosimo nakon našeg studionoznog sagledavanja situacije iz više aspekata.

Smatramo da je od velike važnosti da četiri prvorangirane ekipe igraju završnicu ABA lige u toku sedmog mjeseca (sa publikom ili bez njenog prisustva), na način kako je to definisano propozicijama lige. Podsjećamo da propozicije predviđaju da se odigraju utakmice između prvog i četvrtog, odnosno drugog i trećeg na tabeli. Plej-of bi bio odigran u istom mjesecu. Ostavljamo mogućnost završetka sezone i odigravanjem Fajnal-fora.

Svesni smo da klubovi koji ne spadaju u četiri prvoplasirana na tabeli treba da smanje troškove i raspuste ekipe, sa tim u vezi predlažemo da ove godine iz ABA lige nijedan klub ne bude eliminisan i da pretposlednji ne igra baraž. Na taj način bi u sljedećoj takmičarskoj sezoni ABA liga umjesto 12 brojala 14 klubova. ABA 1 liga bi bila po automatizmu dopunjena sa dva kluba iz ABA 2 lige.

O završnici ABA lige, plej-ofu ili fajnal-foru direktno bi odlučivali predsednici prva četvoroplasirana kluba, u komunikaciji sa predsednikom ABA lige Domagojom Čavlovićem, direktorom Dubravkom Kmetovićem i sportskim direktorom Milijom Vojinovićem. Neophodno je da što prije održimo sjednicu ABA lige putem video poziva, kako bismo donijeli zajednički zaključak o ovoj temi i time stavili tačku na razne spekulacije o ovom bitnom pitanju.

Smatramo da je nemoguće završiti ovogodišnju sezonu ABA lige na drugačiji način. Bilo koja druga odluka i proglašenje šampiona bez odigranih utakmica, favorizovalo bi određenu ekipu i u narednoj sezoni, što nije u sportskom duhu. Imajući u vidu širu sliku, trenutno je od manje važnosti ko će biti ovogodišnji šampion, u odnosu na činjenicu kakav će to imati uticaj na naredne sezone i to je situacija koju je neophodno sagledati sa više aspekata.

Budućnost očekuje od predsjednika ABA lige Domagoja Čavlovića da organizuje skupštinu putem video linka, kako bismo što pre donijeli odluku o budućnosti regionalne košarke. Nadamo se da će u našem predlogu prepoznati sportsko i korektno rješenje i ovom prilikom svim klubovima, kao i vernim navijačima želimo dobro zdravlje i pobjedu u ovoj za sve nas presudnoj utakmici, borbi protiv našeg zajedničkog neprijatelja – zaključuje se.

1 Comment
  1. Milenko komentariše

    Bokane,plati svoje radnike.dusu i srce nemas .hvala kotonivirusu sto mozemo da se odmorimo od tvog izrabljivanja.12 sati na dan i tako godinama

    2
    1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.