Filmski centar Crne Gore i Univerzitet Donja Gorica potpisali ugovor o saradnji

0

Direktorica Filmskog Centra Crne Gore (FCCG), Aleksandra Božović i rektor Univerziteta Donja Gorica (UDG), prof. dr Veselin Vukotić potpisali su Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, koji ima za cilj dalje unapređenje estetskog i tehničkog kvaliteta studentskih filmova na UDG i direktan doprinos budućoj profesionalizaciji filmskog sektora u Crnoj Gori.

Potpisivanje ugovora o saradnji podrazumijeva trogodišnje kontinuirano sufinansiranje proizovodnje studentskih filmova treće, četvrte i pete godine studijskog programa “Film i Medija” na Univezitetu Donja Gorica.

Odluku o podršci filmovima i kontroli njihove proizvodnje, donosiće posebna Komisija za odabir i praćenje realizacije proizvodnje studentskih filmova, koju će činiti predstavnici FCCG, UDG i crnogorskog filmskog sektora.

“Filmski Centar Crne Gore, kao vodeća nacionalna ustanova u kinematografskom stvaralaštvu, prepoznaje i njeguje mlade talente, pružajući im podršku u onim fazama ličnog i profesionalnog razvoja kada im je to najpotrebnije. U skladu sa Zakonom o kinematografiji, Filmski Centar realizuje jedan od svojih ciljeva, a to je obezbjeđivanje uslova za podršku mladim i talentovanim stvaraocima u audio-vizuelnoj i kinematografskoj industriji, izuzetno perspektivnoj i društveno značajnoj oblasti”, saopštili su su iz Filmskog centra Crne Gore.

Podsjetimo, Filmski centar Crne Gore je nedavno obnovio trogodišnji ugovor sa Univerzitetom Crne Gore u cilju nastavka uspješne saradnje u sufinansiranju i afirmaciji studentskog filma.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.