Filipova plata 2.135 evra

0

Bivši predsjednik Crne Gore Filip Vujanović u posljednjih godinu dana primao je 2.135 evra mjesečno, stoji u imovinskom kartonu koji je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije godinu po napuštanju mjesta šefa države.

Predsjednički izbori održani su 20. aprila prošle godine i na njima je, u prvom krugu, pobjedio lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović. Vujanović je zvanično napustio to mjesto 20. maja, na dan kada je njegov nasljednik inaugurisan.

Njegova zarada je u skladu sa Zakonom o predsjedniku, prema kojem Vujanović po prestanku funkcije do ispunjenja uslova propisanih za penzionisanje, ima pravo na naknadu zarade u visini od 70 odsto zarade koju je primio u posljednjem mjesecu prije prestanka funkcije, uz odgovarajuće usklađivanje.

Njegova supruga, sutkinja Vrhovnog suda Svetlana Vujanović, prošle godine je u prosjeku zarađivala malo više od 2.500 evra. Prošle godine je još 1.000 evra dobila od honorara za pet predavanja.

Sin Danilo Vujanović mjesečno je zarađivao nepunih 430 evra. U ovom kartonu piše da radi za državnu instituciju, ali nije navedeno za koju. U prethodnom kartonu pisalo je da radi u podgoričkom Osnovnom sudu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.