Filip Kostić na meti novog šampiona Italije?

0

Vrijeme je slavlja u Milanu, skudeto je posle 11 godina ponovo na Đuzepe Meaci, ali neće ta idilična slika moći da potraje. Kolege iz Italije pišu kako je sastanak Antonija Kontea i Bepea Marote sa vlasnicima kluba već zakazan s jednim jedinim ciljem – planiranje tima za iduću sezonu.

Već se može naslutiti da će iskusni stručnjak zahtijevati određene garancije kako bi ostao na klupi. Njega prije svega zanima da mu se obezbijede resursi da Inter učini dominantnim u Italiji i iduće godine, odnosno da konačno budu obezbijeđena adekvatna pojačanja za evropski iskorak.

Konte ima jasnu viziju: bez većih prodaja i najviše dva-tri pojačanja.

Marotin zadatak je da pripremi trenera na limitirane mogućnosti za predstojeće ljeto. Pojačanja u platežnom rangu Romelua Lukakua ili Ašrafa Hakimija neće biti moguća, pa nema sumnje da predstojeći sastanak neće biti nimalo lagan.

Dva su mjesta u timu na kojima bi Konte najradije vidio nova lica – golman i levi spoljni. Rumun Jonuc Radu, izvjesno je, odlazi, a prvi pik za njegovu zamenu je Huan Muso iz Udinezea, za kog postoji i zanimanje Rome. Kalčomerkato navodi su u užem krugu kandidata još Meret iz Napolija i Marko Silvestri iz Verone.

U vezu sa Interom ponovo se dovodi srpski reprezentativac Filip Kostić (28). Nije Kostić jedina meta – tu su Emerson Palmieri i Markos Alonso – ali bi vjerovatno bio najskuplja roba. Što i ne čudi, imajući u vidu kako igra u poslednje dve sezone u Frankfurtu.

Po svim karakteristikama, pa i formaciji koju u Ajntrahtu forsira Adi Hiter, brzonogo krilo djeluje kao idealna opcija za Konteov sistem. Filip Kostić je veoma dobar u oba pravca, fizički uvijek vrhunski pripremljen, gotovo za dvije utakmice, a napadački potencijal značajno veći od, recimo, Matea Darmijana na kog se italijanski stručnjak dosta oslanjao ove sezone.

Kostić ove sezone ima učinak od četiri gola i 15 asistencija, s tim da je odigrao samo 27 utakmica. Otkako je stigao u Ajntraht čak 26 pogodaka i 46 asistencija.

Njegova vrijednost procenjuje se na 30.000.000 evra.

(Mozzartsport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.