“Fidelity consulting” o pravoj bici DPS-a za Nikšić: Predsjednik Odbora EPCG postaje član Borda direktora Prve banke

1

Predsjednik Odbora EPCG Đoko Krivokapić postaje je član Borda direktora Prve banke, što daje novu dimenziju na lokalne izbore u Nikšiću, ocijenili su iz konsultantske kompanija “Fidelity consulting” na Fejsbuku.

Ništa tu ne bi bilo sporno da upravo EPCG u Prvoj banci ne drži desetine milion evra depozita.

-Ok, svi znaju da se izbori u Nikšiću održavaju danas. Ipak, to nije tema ovog posta. Tema ovog posta je prava bitka za Nikšić. Na kraju, da posložite kockice: predsjednik Odbora EPCG postaje član Borda direktora Prve banke jer je EPCG akcionar u Prvoj banci. Da svemu damo i “final touch”: energetski sistem Crne Gore, čiji je EPCG noseći stub, drži desetine miliona eura depozita u Prvoj banci. Bitka za Nikšić dobija potpuno novi smisao, priznajte- poručilu su iz “Fidelity consultinga”.

Oni su kazali da je za 16. mart, dva dana poslije izbora, zakazana skupština akcionara EPCG, kako kažu najveće i najznačajnije kompanije u državi, u svakom smislu.

-Zašto je EPCG važna? Zapošljava 1.000 ljudi, prihoduje preko 300 miliona eura, radi sa velikim brojem malih i srednjih preduzeća a pokrenula je snažan investicioni ciklus “težak” nekoliko stotina miliona eura, koji će se realizovati u narednih nekoliko godina. Pored toga, u kompanijama u kojima ima vlasništvo (CEDIS i Rudnik uglja) radi preko 1.000 ljudi. Dodatno, EPCG indirektno utiče na Crnogorski elektroenergetski prenos (CGES) kao i druge, manje kompanije u suvlasništvu države koje zapošljavaju do 1.000 ljudi- rekli su iz “Fidelity consultinga”.

Oni su poručili da EPCG takođe električnom energijom snadbijeva Kombinat aluminijuma Podgorica (KAP), od kojeg zavisi crnogorski reprolanac (Boksiti, Željeznica, KAP, Luka Bar).

 

 

1 Comment
  1. Beli komentariše

    Šta radi jebač Đoko

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.