Fidelity consulting: Crna Gora bi bankrotirala da nije izvršena emisija obveznica od 750 miliona evra

1

Nova Vlada Crne Gore je na računima od svojih prethodnika zatekla samo 50 miliona evra, tako da je jasno da nije izvršena emisija obveznica od 750 miliona evra da bi Crna Gora bankrotirala, navode iz konsultantske kompanije “Fidelity consulting”

“Prema zvaničnim podacima koje ministarstvo finansija i socijalnog staranja dostavlja MMF-u a kojima mi pristupamo na sajtu MMF-a, situacija u javnim finansijama u decembru je bila sljedeća:

1. prihodi budžeta su iznosili 182,7 miliona evra,

2. izdaci budžeta su iznosili 205,5 miliona evra a na otplatu dugova se izdvojeno dodatnih 30 miliona evra.

Ako od prihoda (182,7 miliona eura) oduzmemo rashode i odlive po osnovu otplatu dugova (235,5 miliona evra), dobijamo da je državni budžet u decembru 2020. godine, bio u minusu od 52,8 miliona evra”, pojašnjavaju oni.

Iz ove konsultantske firme su pojasnili kakav bi scneraio nastao da nije bilo emisija obveznica.

“Da nije bilo emisije ove obveznice, već prvih dana januara 2021. godine ne bi bilo plata za 50.000 ljudi u javnom sektoru, penzija za 130.000 penzionera niti novca za 50.000 korisnika socijalnih davanja. Ukupno, 230.000 građana Crne Gore bi ostalo bez novca dok bi zdravstveni i socijalni sistem bukvalno krahirali” kazali su iz Fidelity consultinga.

“Ako treba da crtamo što je bio nečiji scenario, javite da crtamo. Imamo samo crni flomaster” zaključuju oni.

(Vijesti)

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    Da nije Mickey lupeščina to odradio.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.