FIBA i Evroliga dobili upozorenje: KK Budućnost uz pomoć korupcije i kriminala sprema otimanje titule u ABA ligi!

3

Čelnici Evrolige i FIBE dobili su urgentni dopis u kojem im je najavljeno da bi košarkaški klub Budućnost uz pomoć korupciških spekulacija mogao da se ponovo domogne trofeja u ABA ligi, saznaje Borba.

U dopisu koji je naš portal imao u uvid, čelnicima dvije evropske košarkaške institucije se skreće pažnja na kriminal u Crnoj Gori koji je povezan sa pomenutim košarkaškim klubom.

Dopis koji je upućen čelnicima FIBA

“Misterioznost, bizarnost i beskrupuloznost nedavne posjete, koju je obavio kontraverzni Đorđo Bartomeu u KK-Budućnost-Podgorica, ogleda se u činjenici što se ona odigrala u jeku takmičenja i tokom takmičarske sezone u košarkaškoj Evroligi, gdje se upravo Budućnost trenutno takmiči, i upravo ova istina posebno zgražava sportsku javnost u Crnoj Gori i regionu, jer je sveukupnoj sportskoj javnosti Evrope dobro poznata činjenica i javno negodovanje stručne javnosti povodom prošlogodišnjih koruptivnih radnji i neregularnosti u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi, kada je upravo Budućnost na krajnje špekulantski i kriminalan način, tačnije rečeno, zahvaljujući korumpiranim sudijama ouspjela da “osvoji”, odnosno “ukrade” titulu.

Dio iz dopisa upućenog čelnicima evropske košarke

Na osnovu tog trijumfa u regionalnoj ABA ligi, došla je do takmičenja u Evroligi, a sve ove činjenice i dokaze otvoreno i bestidno je ignorisao Đorđo Bartomeu, i svojom posjetom Crnoj Gori jasno stavio do znanja cjelokupnoj sportskoj javnosti Balkana i Evrope da je njegova predsjedničko-direktorska misija na poziciji predsjednika i izvršnog direktora Evrolige, i suštinski i svrhovito, „klasična promocija aktivne i transparentne: korupcije, kriminala i organizovane mafije, koji združeno i zajednički djeluju u oblasti košarkaškog sporta“, prije svega u današnjoj kontraverznoj državi Crnoj Gori”, navodi se u dopisu koji je organizacija „MAS-MC LLOYD“ proslijedila FIBI i Evroligi.


Nadalje se navodi da zdrav razum još uvijek jasno govori i postavlja razumno pitanje: „zašto je od toliko poznatih i uspješnih košarkaških klubova na području ex-SFR Jugoslavije, Bartomeu odabrao tajkunsko-kriminalni košarkaški klub Budućnost iz Podgorice i Crne Gore, sa kojima upravlja korupcionaško-kriminalni klan, organizovana mafija i oligarhijski režim Mila Đukanovića.

“O tome je čitava EU već dugi niz godina, a posebno ovih dana, zvanično informisana i već se ograđuje od takvog režima i države, i jedino se još Đordijo Bartomeu ne ograđuje od korupcijske apanaže koju mu velikodušno i svesrdno doturaju sadašnji crnogorski velikaši i aktuelni crnogorski oligarsi. Zato je u ovakvoj dekadentnoj političkoj i svesportskoj situaciji u Crnoj Gori, kao i u sadašnjem sveopštem i devijantnom društveno-egzistencijalnom ambijentu i momentu, najgore to što današnji, nesavjesni čelnik Evrolige, uporno protežira ovakav košarkaški klub u ovakvom društvenom ambijentu, a sve sa ciljem kako bi ga ponovo, kao i prošle godine, ugurao u takmičenje Evrolige za 2019/2010 godinu, i sve to se radi i sprema na onaj isto način kao i prošle godine, gdje je upravo od strane KK Budućnost došlo do sistemske pljačke u regionalnoj ABA-ligi.


Na osnovu toga je KK Budućnost bila nezasluženi pobjednik u regionu, i na osnovu čega će opet biti “korupcionaški izgurana” da bude pobjednik i ovogodišnjeg takmičenja, kako bi opet učestvovala u Evroligi, i što je Bartomeu sa svojom predmetnom misterioznom i kontraverznom posjetom KK Budućnost u Podgorici jasno favorizovao i otvoreno tipovao pred čitavim auditorijumom Balkanskog regiona i šire. Sportska javnost i košarkaška publika, zajedno sa svim košarkaškim klubovima koji se takmiče u ABA ligi, dužni su odmah prepoznati i blagovremeno spriječiti takve korupcijske špekulacije i neregularnosti u ABA-ligi, koje će se izvjesno desiti na kraju ovog takmičenja u martu i aprilu 2019. godine”, navodi se u dopisu koji je upućen prije nešto više od mjesec dana.

Iz pomenute organizacije su upozorili sve Evropske i svjetske kredibilne strukture i institucije u košarci, kao i sve autoritativne pojedince koji upravljaju, aktivno nadgledaju i vrše oficijalni nadzor nad Evroligom, da urgentno i neodložno obuzdaju sadašnjeg izvršnog direktora Evrolige, Đordija Bartomeua.

“Da ne bi sa svojim korupcijskim aktivnostima (koje korelacijski radi i sprovodi sa pojedincima iz Crne Gore) zarazio rvropsku košarku i pretvorio je u korupcionaško-kriminalnu organizaciju, kakve su upravo danas sportske organizacije i košarkaške strukture u Crnoj Gori”, stoji između ostalog u pomenutim dopisu.

3 Comments
  1. Hamilton komentariše

    I crnogorski srbin i srpski crnogorac i crnogorski crnogorac i srpski srbin svi oni navijaju za Buducnost.Jeste da im u ložamama sjede “majstori”ali ipak momci glavno odrađuju na terenu. I kakva je to agencija što se žali?Ko su”oni”?

  2. Rocen komentariše

    Navijam za Buducnost samo zbog Mila, Lidije i Dps iz vip loze.

  3. Jami komentariše

    Treba tebe da je sramota sto ti je intelekt na vrlo niskom nivou, pa ne mozes da shvatis da je sve u ovom tekstu istina

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.