FIBA i Evroliga dobili upozorenje: KK Budućnost uz pomoć korupcije i kriminala sprema otimanje titule u ABA ligi!

FIBA i Evroliga dobili upozorenje: KK Budućnost uz pomoć korupcije i kriminala sprema otimanje titule u ABA ligi!

Čelnici Evrolige i FIBE dobili su urgentni dopis u kojem im je najavljeno da bi košarkaški klub Budućnost uz pomoć korupciških spekulacija mogao da se ponovo domogne trofeja u ABA ligi, saznaje Borba.

U dopisu koji je naš portal imao u uvid, čelnicima dvije evropske košarkaške institucije se skreće pažnja na kriminal u Crnoj Gori koji je povezan sa pomenutim košarkaškim klubom.

Dopis koji je upućen čelnicima FIBA

“Misterioznost, bizarnost i beskrupuloznost nedavne posjete, koju je obavio kontraverzni Đorđo Bartomeu u KK-Budućnost-Podgorica, ogleda se u činjenici što se ona odigrala u jeku takmičenja i tokom takmičarske sezone u košarkaškoj Evroligi, gdje se upravo Budućnost trenutno takmiči, i upravo ova istina posebno zgražava sportsku javnost u Crnoj Gori i regionu, jer je sveukupnoj sportskoj javnosti Evrope dobro poznata činjenica i javno negodovanje stručne javnosti povodom prošlogodišnjih koruptivnih radnji i neregularnosti u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi, kada je upravo Budućnost na krajnje špekulantski i kriminalan način, tačnije rečeno, zahvaljujući korumpiranim sudijama ouspjela da “osvoji”, odnosno “ukrade” titulu.

Dio iz dopisa upućenog čelnicima evropske košarke

Na osnovu tog trijumfa u regionalnoj ABA ligi, došla je do takmičenja u Evroligi, a sve ove činjenice i dokaze otvoreno i bestidno je ignorisao Đorđo Bartomeu, i svojom posjetom Crnoj Gori jasno stavio do znanja cjelokupnoj sportskoj javnosti Balkana i Evrope da je njegova predsjedničko-direktorska misija na poziciji predsjednika i izvršnog direktora Evrolige, i suštinski i svrhovito, „klasična promocija aktivne i transparentne: korupcije, kriminala i organizovane mafije, koji združeno i zajednički djeluju u oblasti košarkaškog sporta“, prije svega u današnjoj kontraverznoj državi Crnoj Gori”, navodi se u dopisu koji je organizacija „MAS-MC LLOYD“ proslijedila FIBI i Evroligi.


Nadalje se navodi da zdrav razum još uvijek jasno govori i postavlja razumno pitanje: „zašto je od toliko poznatih i uspješnih košarkaških klubova na području ex-SFR Jugoslavije, Bartomeu odabrao tajkunsko-kriminalni košarkaški klub Budućnost iz Podgorice i Crne Gore, sa kojima upravlja korupcionaško-kriminalni klan, organizovana mafija i oligarhijski režim Mila Đukanovića.

“O tome je čitava EU već dugi niz godina, a posebno ovih dana, zvanično informisana i već se ograđuje od takvog režima i države, i jedino se još Đordijo Bartomeu ne ograđuje od korupcijske apanaže koju mu velikodušno i svesrdno doturaju sadašnji crnogorski velikaši i aktuelni crnogorski oligarsi. Zato je u ovakvoj dekadentnoj političkoj i svesportskoj situaciji u Crnoj Gori, kao i u sadašnjem sveopštem i devijantnom društveno-egzistencijalnom ambijentu i momentu, najgore to što današnji, nesavjesni čelnik Evrolige, uporno protežira ovakav košarkaški klub u ovakvom društvenom ambijentu, a sve sa ciljem kako bi ga ponovo, kao i prošle godine, ugurao u takmičenje Evrolige za 2019/2010 godinu, i sve to se radi i sprema na onaj isto način kao i prošle godine, gdje je upravo od strane KK Budućnost došlo do sistemske pljačke u regionalnoj ABA-ligi.


Na osnovu toga je KK Budućnost bila nezasluženi pobjednik u regionu, i na osnovu čega će opet biti “korupcionaški izgurana” da bude pobjednik i ovogodišnjeg takmičenja, kako bi opet učestvovala u Evroligi, i što je Bartomeu sa svojom predmetnom misterioznom i kontraverznom posjetom KK Budućnost u Podgorici jasno favorizovao i otvoreno tipovao pred čitavim auditorijumom Balkanskog regiona i šire. Sportska javnost i košarkaška publika, zajedno sa svim košarkaškim klubovima koji se takmiče u ABA ligi, dužni su odmah prepoznati i blagovremeno spriječiti takve korupcijske špekulacije i neregularnosti u ABA-ligi, koje će se izvjesno desiti na kraju ovog takmičenja u martu i aprilu 2019. godine”, navodi se u dopisu koji je upućen prije nešto više od mjesec dana.

Iz pomenute organizacije su upozorili sve Evropske i svjetske kredibilne strukture i institucije u košarci, kao i sve autoritativne pojedince koji upravljaju, aktivno nadgledaju i vrše oficijalni nadzor nad Evroligom, da urgentno i neodložno obuzdaju sadašnjeg izvršnog direktora Evrolige, Đordija Bartomeua.

“Da ne bi sa svojim korupcijskim aktivnostima (koje korelacijski radi i sprovodi sa pojedincima iz Crne Gore) zarazio rvropsku košarku i pretvorio je u korupcionaško-kriminalnu organizaciju, kakve su upravo danas sportske organizacije i košarkaške strukture u Crnoj Gori”, stoji između ostalog u pomenutim dopisu.

Related posts

3 Comments

  1. Hamilton

    I crnogorski srbin i srpski crnogorac i crnogorski crnogorac i srpski srbin svi oni navijaju za Buducnost.Jeste da im u ložamama sjede “majstori”ali ipak momci glavno odrađuju na terenu. I kakva je to agencija što se žali?Ko su”oni”?

    Reply
  2. Jami

    Treba tebe da je sramota sto ti je intelekt na vrlo niskom nivou, pa ne mozes da shvatis da je sve u ovom tekstu istina

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *