Festival UEFA plejmjekers održan u Baru

0

Najveći festival ženskog fudbala u Crnoj Gori održan je juče u Baru u završnom dijelu projekta UEFA Playmakers, koji sprovodi FSCG.

Preko 350 djevojčica iz svih krajeva naše države, uzrasta od pet do osam godina, uz njihove trenere i mentore, proteklih mjeseci napravilo je prve fudbalske korake, da bi u ljetnjem ambijentu, uz obalu mora, svakog momenta pokazale koliko su uživale u posebnim igricama sa loptom, koje su zamišljene tako da im u najranijem dobu usade ljubav prema fudbalu.

Na prvom festivalu krajem godine imali smo oko 200 djevojčica, na završnom oko 350, tako da moramo da budemo veoma zadovoljni. Mislim da ljudi prepoznaju šta mi radimo i koji nam je cilj, a to afirmacija i popularizacija ženskog fudbala, prvo preko škola, pa klubova i to nas jako raduje, kazala je Jadranka Pavićević, koordinatorka FSCG za ženski fudbal.

Djevojčicama su se na zavšnom festivalu priključile Slađana Bulatović i Armisa Kuč, dvije naše najbolje fudbalerke i dugogodišnje saigračice u nacionalnom timu.

Zaista je lijep osjećaj bilo vidjeti ove scene, toliko djevojčica i toliko radosti. Prijatno sam iznenađena, ali i uvjerena da naš ženski fudbal ima budućnost, kazala je Slađana Bulatović.

Srećna sam i ispunjena. Kada sam ja bila na početku, ništa slično nije moglo da se zamisli. Drago mi što dvadesetak godina kasnije mogu da vidim toliko djevojčica kako igraju fudbal, rekla je Armisa Kuč.

UEFA Playmekars projekat je samo jedna u nizu aktivnosti koje Fudbalski savez sprovodi i koje će sprovoditi u narednom periodu, sa ciljem da se ženski fudbal ukorijeni na crnogorskoj sportskoj mapi, kazala je Jadranka Pavićević.

Planovi za budućnost su da imamo što više ovakvih događaja i festivala, a glavni fokus je usmjeren na najmlađem uzrastu. Želimo da u cijeli proces uključimo što više edukovanih trenera, koji će djevojčicama, a ima ih veoma talentovanih, pružiti najbolje moguće uslove za razvoj, a to nam je i glavni cilj, naglasila je Pavićević.

Na festivalu u Baru učestvovale su djevojčice, njihovi treneri i mentori iz osam devet škola: OŠ Luka Simonović – Nikšić, OŠ Radomir Mitrović – Berane, OŠ Njegoš – Spuž, OŠ Mileva Lajović Lalatović – Nikšić, OŠ Maksim Gorki – Podgorica, OŠ Dašo Pavičić – Herceg Novi, OŠ Marko Miljanov – Bijelo Polje, OŠ Mustafa Pećanin – Rožaje i OŠ Jugoslavija Bar, kao i iz sedam klubova – MKM, Borac, Breznica, Aleksandar, Zora, Spuž i Cvetex.

UEFA Playmakers je projekat koji se organizuje u partnerstvu sa kompanijom Dizni, koja je kreirala najbolje i najpoznatije animirane filmove, nenadmašne junake i junakinje djetinjstva brojnih generacija.

Dizni je uticao da se prvi fudbalski koraci prave prateći njihove čarobne priče, kako bi se, simbolično, na taj način ušlo i u bajkoviti svijet fudbala.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 50€ + 1000 besplatnih spinova + 100% bonusa na prvu uplatu, BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.