Federer priznao: Nisam ukazivao dovoljno poštovanja prema Đokoviću

0

Rodžer Federer, legendarni švajcarski teniser, koji je tokom prebogate karijere bio poznato po hladnom temperamentu i tome da se ne eskponira previše u medijima, priznao je konačno da nije ukazivao dovoljno poštovanja najvećem svih vremena – Novaku Đokoviću.

Federer, Nadal i Đoković činili su neponovljivu „veliku trojku“ bijelog sporta i Rodžer je konstantno forsirao to rivalstvo i taj rivalitet sa Špancem, dok je Srbina (o)stavljao po strani.

Ipak, kucnuo je čas da veliki Federer sebi i ostatku svijeta prizna da je pogriješio i da je bio nepravedan prema srpskom teniseru, koji je ovog ponedjeljka prepustio vrh ATP liste, skliznuvši na treću poziciju iza Janika Sinera i Karlosa Alkarasa.

„Igrao sam sa Novakom u Monte Karlu prvi put i kada sam kročio na teren, pomislio sam: ‘Da, sve je u redu’. Iako se oko Đokovića već dizala galama, nisam bio u potpunosti siguran. Mislim da mu nisam ukazao poštovanje koje zaslužuje zbog tehničkih mana. Smatrao sam da Novak ima izuzetno čvrst stika u forhendu, dok njegov bekhend nije bio dovoljno fluidan kao danas. Zatim je riješio te stvari i postao čudovište od tenisera koje igra i danas“, otvorio se Švajcarac.

Rodžer Federer pohvalio je 37-godišnjeg Beograđanina kao nekoga ko je nevjerovatna ličnost.

„Mislim da je pokvario žurku svih navijača Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Mnogi ljudi su pomislili kada je on stigao: ‘Gledaj, ne treba nam treći tip. Zadovoljni samo Rafom i Rodžerom’. Zato ga mnogi nisu pretjerano voljeli u početku. Onda je Đoković istupio svojom snažnom ličnošću i nevjerovatnom željom za pobjedom“, rekao je Federer.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 50€ + 1000 besplatnih spinova + 100% bonusa na prvu uplatu, BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.