Fatmir Đeka ima favorita na izborima: Kupovao glasove u Ulcinju, a sad podržava Mila

0

Demokratska partija Fatmira Đeke podržala je predsjednika DPS Mila Đukanovića za kandidata na predstojećim predsjeničkim izborima zakazanim za 15. april. U toj partiji podsjećaju da je Đukanović “naš stari koalicioni partner”.
“Uvjereni smo da je on personalna garancija evroatlanskih integracija, veoma dobrih odnosa sa zemljama u regionu i multietničke demokratije u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju DP.
Navodi se da će DP “stoga svom svojom infrastrukturom podržati Đukanovića”.
Fatmir Đeka je stari znanac specijalnog državnog tužilaštva koje je ispitivalo trošenje budžetskih para tokom vremena kada je Đeka bio gradonačelnik Ulcinja. On je na toj poziciji bio od februara 2014. do marta 2016. godine, kada je došlo do prekompozicije snaga u lokalnom parlamentu. Đeka je podnio ostavku ali je i nakon toga njegova stranka ostala u vladajućoj koaliciji, doduše sa znatno oslabljenom pozicijom, zbog ulaska Demokatske partije socijalista (DPS) u lokalnu vlast.
Nezavisno istraživanje CIN-CG/BIRN pokazalo je da je Kabinet gradonačelnika Fatmira Đeke, uprkos velikim finansijskim teškoćama i čestim blokadama računa, samo u 2015. godini probio planirani budžet za najmanje 135 hiljada eura. Trošilo se, između ostalog, na parfeme i kožnu galanteriju. Đeka se danas prisjeća da su to bili pokloni raznim delegacijama i zaposlenim u opštini.
Neki računi su obrađivani i u fotošopu. Tako je cijena naručene kožne muške torbe za odbornike sa 179 eura prepravljena na 500 eura, kako bi se ukupni iznos poklopio sa iznosom na uplatnici iz banke.
Na Kabinet predsjednika Opštine fakturisane su kožne garniture, klima uređaji, trpezarijski stolovi i stolice i mnoge druge stvari kojima se ne može ući u trag, po nalazima opštinske komisije koja je obavila popis.Postoje sumnje da je Đeka pridobijao glasače građevinskim materijalom, koji je naručivan uoči parlamentarnih izbora 2009, lokalnih izbora 2010. i parlamentarnih izbora u oktobru 2016. godine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.