Evropski tim za Herceg Novi: Promjenama do značajnih infrastrukturnih investicija u svim mjesnim zajednicama

0

Evropski tim za Herceg Novi u naredne četiri godine realizovaće infrastrukturna ulaganja u svim mjesnim zajednicama koje će značajno poboljšati kvalitet života u lokalnoj zajednici i doprinijeti da se naši gosti i turisti osjećaju još ugodinije.

– Opremićemo urbane centre i šetališta novim sadržajima. Započećemo proširenje “Gradske luke” i “Luke Zelenika” i njihovo opremanje novim sadržajima. Nastavićemo regulaciju i uređenje korita rijeke Sutorine i potoka Nemila u Meljinama – najavljeno je iz Evropskog tima za Herceg Novi.

U mjesnim zajednicama Kameno, Mokrine, Kruševice i Podi unaprijedićemo infrastrukturu koja se odonosi na snabdijevanje vodom, kanalizaciju, struju i rasvjetu.

– U MZ Zelenika rekonstruisaćemo seoske puteve, izgraditi šetalište od Zelenike do Zmijica (Kumbor), a pronalaskom adekvatnog prostora formirati ambulantu za građane i jaslice za djecu uzrasta 2-4 godine. U MZ Igalo stvorićemo uslove za izgradnju osnovne škole. U MZ Kamenari riješićemo trotoare od trajekta do osnovne škole, autobusko stajalište kod hotela “Park”, i snabdijevanje vodom u Bijelskim Kruševicama i Gornjim Đurićima. U MZ Srbina asfaltiraćemo djelove ulice “Spasića” i “Mašare”, rekonstruisati školu “Milan Vuković” i započeti projakt bolje valorizacije tvrđave “Španjola” – navode iz Evropskog tima za Herceg Novi.

U Mjesnoj zajednici Savina pripremićemo projekat valorizacija parka “Savinske dubrave” i izgraditi trim stazu sa proširenjima.

– Kamenim nabačajem zaštitićemo obalni zid šetališta, koji je zbog radova na kolektoru destabilizovan, a koji zajedno sa lukobranom škverske luke nije obnavljen decenijama – precizirali su iz Evropskog tima za Herceg Novi.

Evropski tim za Herceg Novi poziva birače da u nedjelju 9. maja na glasačkom listiću zaokruže broj dva, jer samo naša lista može vratiti stari sjaj Novom. Za evropski moderan NOVI neophodne su promjene.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.