Evropski savez predstavio vizuelni identitet

0

Evropski savez (ES) danas je predstavio svoj vizuelni identitet.  ES će, kako najavljuju, biti zvanično predstavljen u četvrtak, 4. jula.

“U susret ovom događaju, javnosti predstavljamo vizuelni identitet Evropskog saveza koji će činiti Socijaldemokrate Crne Gore, Socijaldemokratska partija Crne Gore i Liberalna partija, zajedno sa nezavisnim intelektualcima, univerzitetskim profesorima, ekološkim i društvenim aktivnostima brojnim drugim građanima koji se do sada nijesu aktivno uključivali u politički život”, naveli su iz saveza u saopštenju za medije.

U građenju logotipa, prema njihovim riječima, krenulo se od simbola rukovanja, koji predstavlja zajedništvo, dogovor i povjerenje, te simbola lanca, koji označava snagu i povezanost.

“Ova dva elementa zajedno čine stilizovani slovni znak “S”. Ovim smo građanima i građankama željeli da poručimo da smo se okupili kako bismo udruženim snagama vratili povjerenje u politiku i time napravimo ključni iskorak u stvaranju suštinske evropske, građanske i reformske alternative”, poručuju iz ES.

Evropski savez predstavio vizuelni identitet

Boje koje su odabrane za Evropski savez, kako su pojasnili,  simbolizuju jasno vrijednosno i političko utemeljenje koje ove tri partije i brojni nezavisni intelektualci predstavljaju, a već od sjutra će građani/ke Crne Gore moći da potpišu i Programsku deklaraciju Saveza.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.