Evropska unija i partnerske države dogovorile plan vakcinacije

1

Države Evropske unije, Velika Britanija i partneri EU dogovorili su se o nacrtu plana vakcinacije protiv Kovida-19 za najmanje 40 odsto svojih stanovnika.

To je objavila agencija Rojters, navodeći da je cilj EU za početnu vakcinaciju dvostruko veći od cilja Svetske zdravstvene organizacije, koji predviđa vakcinaciju 20 odsto svetskog stanovništva koje pripada najranjivijim grupama, uz ocjenu da se time smanjuje dostupnost vakcine za manje razvijene zemlje.

„Sve trenutno poznate rizične grupe obuhvatiće vjerovatno 40 odsto stanovništva, zavisno od demografske situacije u zemljama“, navedeno je u dokumentu koji su krajem jula usvojili zdravstveni stručnjaci iz država članica EU, kao i Velike Britanije, Švajcarske, Norveške i balkanskih zemalja.

U dokumentu se navodi da više od 200 miliona stanovnika EU spada u „prioritetne grupe“, među kojima su ljudi sa hroničnim oboljenjima, starije osobe i zdravstveni radnici, preneo je Tanjug.

1 Comment
  1. Q komentariše

    Kako vas Rusi sjebase trovaci,ne bi vi jos godinu vadili vakcinu da nema Rusa a znali ste jadnog sismisa optuziti za zlocin koji je krenuo iz U.K laboratorije zla.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.