Evropska poslanica: EU da pomogne Crnoj Gori, korumpirani lideri kao što je Đukanović državu eksploatisali godinama

2

Evropska poslanica Viola fon Kramon, izvjestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo je ocijenila da “nije mudra odluka” Evropske unije (EU) da ne pomogne Podgorici u otplati kredita koju je Crna Gora preuzela od kineskih banaka.

Fon Kramon je putem svog Tviter naloga pozvala institucije EU da još jednom razmisli o ovom pitanju jer postoji rizik od, kako navodi, ponavljanja scenarija kada je u ime dugova Kina preuzela luku Pirej nakon što EU nije pomogla Grčkoj.

EU je 12. aprila stavila do znanja da neće otplatiti dug od milijardu eura koji je Crna Gora, za vrijeme vlasti Demokratske partije socijalista (DPS), prije više godina preuzela od Kine.

Portparol EU Peter Stano je izjavio da su evropske institucije zabrinute zbog “socioekonomskih i finansijskih efekata koje neka kineska ulaganja mogu imati u Crnoj Gori, jer postoji rizik od makroekonomskih disbalansa i zavisnosti od duga”.

Stano je poručio da EU ne vraća kredite koje zemlje uzimaju od trećih strana.

Ipak, Fon Kramon smatra da EU treba pronaći načine kako pomoći novoj crnogorskoj Vladi koja mora da riješi finansijske dugove koje je preuzela prethodna vlast, jer, kako je naglasila, “korumpirani lideri, kao što je Milo Đukanović (sadašnji predsjednik Crne Gore i prvi čovjek DPS), državu su eksploatisali godinama”.

2 Comments
  1. MIKI komentariše

    Zalud evropski parlament prica, kad Zdravinjo voli Mila ka svoju zenu.Neda Zdravko svoga Milasa.

  2. alf komentariše

    Ti lideri upravo imaju podrsku od licemjera iz EU.Dovoljan je dokaz ta glupa Venecijanska komisija koja stiti korumpirane politicare zato zacepite bando pokvarena!Samo glupi politicari misle da ce Crna gora uci u EU prije 5987.g.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.