Evropska komisija u maju o tužilačkim zakonima

1

Evropska komisija (EK) objaviće u maju stav o reformama u pravosuđu i modelima promjena u tužilaštvu, kada bude objavljen radni dokument o poglavljima 23 i 24, piše Dan.

Prema njihovim saznanjima, taj dokument sadržaće sveobuhvatan prikaz stanja u oblasti institucionalne reforme, a posebno u oblasti koju pokrivaju poglavlja 23 i 24 pravosuđe, osnovna prava i bezbjednost.

Po informacijama Dana, EK će saopštiti i stav o promjenama u tužilaštvu, odnosno modelima iz tužilačkih zakona koje predlaže skupštinska većina.

Kako je ranije saopšteno iz Vlade, nakon što je nacrt zakona o državnom tužilaštvu predat Evropskoj komisiji, on je uručen i Savjetu Evrope.

Da je prvi nacrt izmjene i dopune Zakona o državnom tužilaštvu predat i Savjetu Evrope saopštio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

“Nastavljamo dalje. Široka inkluzija svih zainteresovanih strana. Može Crna Gora”, napisao je juče Abazović na Tviteru.

1 Comment
  1. LipaLipa komentariše

    … Vlada i VK ce u ovom periodu komunicirati, … “brusice” oni predlozeni nacrt, to je ziv postupak, … u medjuvremenu VDT Stankovic. stice uslov za penziju (valjda pocetak maja) po sili zakona (67,g.), … tako ce se skolopiti kockice, podavno sam to njedje konstatovao, … ne vole oni (EU) neke olako povucene poteze odluke, … neka nam je sa srecom, … aj’ zdravo, …

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.