Evroliga se širi na 20 timova od sezone 2025/26?

0

Košarkaška Evroliga će kroz dvije sezone doživjeti brojne promjene, prevashodno na polju proširenja, javlj grčka „Gazeta“.

Renomirani list pisao je o novinama koje se očekuju u elitnom košarkaškom takmičenju i ono će podrazumijevati proširenje sa 18 na 20 timova. Broj ekipa sa licencom povećaće se sa 13 na 15 ili 16. No, postoji dva scenarija pri implementaciji te novine: da svaki tim igra četiri utakmice više u sezoni ili da se Evroliga razdvoji u „divizije“ poput NBA sistema.

Takođe, timovi akcionari su zainteresovani da se uvede određeni balans što se tiče potrošnje novca, pa bi tako trebalo da bude uveden popularni „seleri kep“ i da on iznosi nešto više iznad 12.000.000 evra u koji bi bile uključene neto plate trenera i igrača.

Usput, biće uveden i minimalni „seleri kep“, koji podrazumijeva da će svaki tim morati da utroši minimalno 7.000.000 evra kako bi učestvovao u Evroligi, ali tako nešto važi već određeno vreme, barem za srpske timove imajući u vidu svjedočenja rukovodioca Crvene zvezde i Partizana.

Ovo i dalje nije konačna odluka i o još mnogo čemu se diskutuje, a ukoliko dođe do dogovora, on će biti implementiran već za sezonu 2025/26.

(Sportske net)

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.