Evroliga: CSKA na krovu Evrope!

0

CSKA je šampion Evrope! Drugi put u poslednje četiri sezone, osmi put u istoriji kluba. Veliki uspjeh za Armejce! Posebno imajući u vidu kako je ova sezona bila izjednačena. I nova evropska titula za Dimitrisa Itudisa.

Da bi došli do uspjeha morali su Armejci da prekinu bajku Anadolu Efesa i uspjeli su u tome pobedom od – 91:83. Prije svega dobrom odbranom na bekovskim pozicijama, te dobrim šutem za tri poena. Igrao je CSKA zrelije, iskusnije, pametnije i zasluženo se popeo na krov Evrope.

Nisu htele trojke Vasilija Micića, a srpski košarkaš je utakmicu završio sa 10 datih poena (2/9 za tri poena). Imao je Efes šansu da pritisne CSKA u poslednjoj dionici da preokrene, ali je Nando De Kolo odradio veliki posao, a kočilo je Anadolu dosta i to što je Ergin Ataman dobio tehničku na oko pet minuta do kraja. Micić je potom dao trojku za novu šansu turskog tima da priprijeti Armejcima. Međutim, sve je ostalo na prijetnji iako je Larkin dao 29 poena i odigrao još jedan meč za istoriju jer je dao najviše poena u finalu Evrolige u istoriji.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.