Evrobasket: Održan žrijeb za šampionate Evrope u mlađim kategorijama

0

Žrijeb grupa za košarkaška takmičenjima za mlađe selekcije obavljen je u njemačkom Freisingu.

Ovo ljeto biće vrlo izazovno za Crnu Goru, jer će na šampionatima Evrope imati čak šest selekcija.

Kada je u pitanju mlada muška reprezenzacija, crnogorska selekcija igraće na šampionatu u poljskoj Gdinji od 13. do 21. jula u grupi D gdje su još Litvanija, Island i Slovenija. U grupi A su Grčka, Francuska, Poljska i Srbija, grupu B čine Njemačka, Izrael, Češka i Italija, dok su C grupi Turska, Španija, Sjeverna Makedonija i Belgija.

Crnogorski juniori igraće u B diviziji, a šampionat se igra u Skoplju od 26. jula do 4. avgusta. Crna Gora je u grupi sa Rumunijom, Slovačkom, Bugarskom i Holandijom.

I kadeti igraju B diviziju. Šampionat za igrače do 16 godina održava se takođe u Skoplju, od 8. do 17.avgusta, a crnogorska selekcija igraće u grupi B gdje su još Holandija, Island, Češka, Luksemburg i Kipar. Grupu A čine BiH, Portugal, Mađarska, Švajcarska i Belgija. U grupi C su Rumunija, Slovačka, V. Britanija, Irska, Danska, Norveška, a u D grupi su Estonija, Ukrajina, Švedska, Austrija i Sjeverna Makedonija.

Kada su u pitanju ženske selekcije, prvi će Crna Gora imati sve kategorije prijavljene na šampionatima. Mlada reprezentacija igraće A diviziju, ponovo u Litvaniji (Viljnus) i to od 6. do 14.jula u B grupi sa Portugalom, Španijom i Švedskom. Grupu A čine Letonija, Francuska, Slovenija i Litvanija, grupu C Poljska, Italija, Turska i Finska, dok su D grupi Mađarska, Srbija, Njemačka i Izrael.

Prvi put će Crna Gora imati žensku selekciju do 18 godina, koja će igrati B diviziju, a šampionat se igra u Rumuniji (Ploešti) od 2. do 11. avgusta. Crna Gora je u grupi D gdje su još BiH, Rumunija, Švedska i Ukrajina. Grupu A čine Grčka, Bugarska, Irska, S. Makedonija i Norveška, u B grupi su Litvanija, Danska, Holandija i Velika Britanija, a u C grupi Češka, Island, Slovačka i Austrija.

Kadetska reprezantacija Crne Gore prošle godine je u Podgorici izborila A diviziju, pa će selekcija do 16 godina igrati u Miškolcu (od 16. do 24. avgusta) šampionat Evrope, a Crna Gora biće u grupi D gdje su još Belgija, Finska i Slovenija. U grupi A su Švedska, Italija, Hrvatska i Njemačka, u B grupi su Izrael, Francuska, Mađarska i Grčka, a u C grupi Srbija, Španija, Letonija i Poljska.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.