EURO 24: Borba za preostala dva mjesta u četvrtfinalu

0

Četiri reprezentacije se danas, u posljednjim mečevima osmine finala, bore za preostala dva mjesta u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Ranije su nastavak izborile selekcije: Španije, Njemačke, Engleske, Švajcarske, Francuske i Portugala.

Za posljednje dvije karte u četvrtfinalu Eura bore se Rumunija i Holandija, te Austrija i Turska. Pobjednici će predstavljati posljednji četvrtfinalni par.

Rumunija protiv Holandije

Prvi će na teren istrčati reprezentativci Rumunije i Holandije, čiji meč počinje u 18:00 sati, a igra se u Minhenu.

Rumuni su u grupnoj fazi osvojili prvo mjesto u grupi E, gdje su sve četiri selekcije imale po četiri osvojena boda, ali je Rumunija imala najbolju gol-razliku. To je najviše zasluga bjedljive pobjede nad Ukrajinom u prvom kolu (3:0), da bi u drugom izgubila od Belgije (0:2). U posljednjem meču grupne faze Rumunija je igrala 1:1 sa Slovačkom što je obijema selekcijama bilo dovoljno za nastavak.

Sa druge strane, od Holanđana se očekivalo daleko više u grupi D gdje su na kraju bili treći iza Austrijanaca i Francuza. Na početku su sa 2:1 savladali Poljake, potom su sa Francuskom odigrali „uspavanku“ (0:0), dok je daleko više drame ponudio meč „Lala“ i Austrije koja je na kraju slavila 3:2.

Austrija i Turska za prolaz među osam najboljih

U posljednjem meču osmine finala snage će odmjeriti Austrija i Turska, a ta utakmica igra se od 21:00 sat u Lajpcigu.

Kada je održan žrijeb grupne faze, Austrijanci su u grupi D imali najmanje šansi za plasman u osminu finala, ali su oni sve to demantovali. Istina, na početku su izgubili od Francuske (0:1), da bi potom bili uvjerljivi protiv Poljske (3:1) i na kraju upisali navedenu pobjedu protiv Holanđana.

Turci su u osminu finala došli kao drugoplasirani tim grupe F. U prvom kolu su pobijedili najveće iznenađenje turnira Gruziju (3:1), potom su izgubili od Portugala (0:3) i na kraju savladali Češku (2:1).

(Al Jazeera)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.