Euro 2024: Češka i Gruzija traže prvu pobjedu

0

Utakmicama devetog dana danas se spušta zavjesa na drugo kolo Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Derbi F grupe igraju Turska i Portugal od 18 časova, dok će se prve bodove tražiti Gruzija i Češka tri sata ranije.

Od 21 sat će grupu E zatvoriti Belgija i Rumunija.

Gruzija je odigrala svoju ulogu u jednoj od najzabavnijih utakmica na EURO 2024 do sada, ali je na kraju izgubila sa 1:3 od Turske u svom prvom meču na velikom takmičenju.

Nikad nije lijepo kada izgubiš, ali mislim da moj tim može da bude ponosan na naš učinak i što je gruzijski fudbal u tako pozitivnom svijetlu. Što više budemo igrali ovakvih utakmica, bićemo bolji. Znamo sve vrline i mane Češke, ali nama nisu rivali najveći protivnik već naša disciplina. Kada igramo disciplinovano i sa strašću onda možemo sa svakim, što smo pokazali protiv Turske“, rekao je selektor Gruzije, Vili Sanjol.

Češka je takođe doživela razočarenje, izgubila je golom Fransiska Konseisaoa u poslednjim trenucima duela sa Portugalom (1:2), kojem je prethodio prekršaj nad njihovim igračem koji nije sviran.

Svi smo razočarani što smo primili u dodatnom vremenu. Moramo to vrlo brzo da ostavimo iza nas, jer igramo ključnu utakmicu. Detaljno smo analizirali prvu utakmicu Gruzije. Igrali su egal sa Turskom do poslednjeg minuta. Gruzija je bila opasna u nastavku i u dodatom vremenu je pala. Pokazali su vrhunski kvalitet, kako pojedinačno, tako i timski. Glavna pretnja za nas je na kontru. Moramo da budemo oprezni i sprijGruzečimo da se pokvare“, rekao je selektor Češke, Ivan Hašek.

Biće ovo prvi susret između Gruzije i Češke na nekom velikom takmičenju. Češka je pobijedila u pet od poslednjih šest mečeva kada se prvi put suočila sa nekim nacionalnim timom.

Grupa F

15: Gruzija – Češka

18: Turska – Portugal

http://

Standings provided by Sofascore

Grupa E

21: Belgija – Rumunija

http://

Standings provided by Sofascore

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.