Erdogan zakazao miting u Sarajevu!

0

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan u maju dolazi u Bosnu i Hercegovinu, gdje će u glavnom gradu održati veliki predizborni skup i to nakon što su Njemačka i Austrija zabranile turskom predsjedniku organizaciju političkog skupa u tim zemljama.
Kako piše provladin medij u Turskoj Jenisafak, Erdogan će u Sarajevo doći 20. maja, gdje planira održati miting, kako se navodi za deset hiljada turskih državljana koji žive u BiH i koji će doći iz drugih evropskih zemalja, prenosi portal klix.ba.
U Turskoj se 24. juna održavaju prijevremeni predsjednički i parlamentarni izbori, a aktuelnoj vlasti u Turskoj, odnosno AK partiji je u ovom trenutku veoma važno da u jednoj evropskoj zemlji održi predizborni miting, nakon što su prošle godine Holandija i Njemačka zabranile organizaciju skupova povodom referenduma o izmjenama ustava u Turskoj.
Erdogan je prvobitno planirao da održi predizborni miting u Njemačkoj, pošto u toj zemlji živi najveći broj turskih državljana od svih zemalja Evrope. Ipak, nakon što je odbijen, a nakon toga i u Austriji, odluka je pala na Sarajevo.
Jenisafak piše da su pripreme za skup u Sarajevu već počele.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.