Erdogan oštro upozorio: Gospodine Makron, imaćete velike probleme sa mnom lično

0

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nastavio je razmenu teških reči sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, podsećajući ga na rezultate francuske kolonijalne vlasti u Africi i upozoravajući ga da će ”imati velike probleme”.

“Gospodine Makron, imaćete i velike probleme sa mnom lično”, rekao je turski predsednik, odgovarajući na nedavnu izjavu francuskog predsednika da “problem ne predstavlja turski narod, već Erdogan”.

Razmena teških reči između Makrona i Erdogana počela je pre izvesnog vremena kada su turski ratni brodovi, prateći konvoj ka Libiji, nišanili francusku korvetu u Mediteranu.

Poste tog incidenta, Pariz se priključio manevrima grčke mornarice u istočnom Mediteranu i oštro upozorio Ankaru da povede računa o budućim potezima.

“Gospodine Makron, vi ne znate istoriju…”, rekao je Erdogan, aludirajući na zločine koje su francuske kolonijalne vlasti ranije počinile u Africi.

Makron je, istovremeno, upozorio Grčku da je Turska, ukoliko bude potrebno, spremna da se suoči sa bilo kakvim izazovima, prenela je agencija Anadolija i javni servis.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.