Episkop Joanikije: Đukanović se vodi ustaškom retorikom Ante Pavelića, litijama odgovaramo na tu glupavu i prevaziđenu priču!

2

“Svi smo mi učesnici istorije koja se piše. Ovoj djeci i omladini pripada budućnost a ne onima koji koriste retoriku Ante Pavelića i optužuju nas za velikosrpski nacionalizam. Sa tom retorikom ustaški vođa, Hitlerov sluga, Ante Pavelić, istražio je i pobio na stotine hiljada Srba. Ovdje, nažalost, ta retorika dobija zamah preko predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. A mi odgovaramo na tu glupavu i prevaziđenu priču odgovoriti – mi smo i Srbi i Crnogorci, onoliko, ili i malo manje, ali ne i više, koliko je bio Njegoš, kralj Nikola, Marko Miljanov, Mojsije Zečević, vojvoda Miljan Vukov i svi naši preci koji su stradali za krst časni i slobodu zlatnu.

Ovo je u Beranama pred manastirom Đurđevi stupovi pred oko 20.000 građana Berana, nekih bjelopoljskih sela i Andrijevice u besjedi kazao episkop budimljansko-nikšići Joanikije, govoreći pred “narodnom skupštinom koja je u neprestanom zasijedanju puna dva mjeseca”.

– Jer kada je Skupština Crne Gore zastranila i donijela diskriminatorski, antisutavni, anticivilizacijski zakon kojim se narugala našoj svetoj vjeri, izrazila namjeru da otme svetinje i da ih srknavi i sa njima trguje, nismo imali drugoga rješenja sem da sazovemo ovu veliku svenarodnu skupštinu, koja če kazati šta misli i koja će iskazati svoju volju. A glas naroda je glas Božiji. Čuvajte zavjete svojih predaka, svoje svetinje, našu prošlost i budućnost, zavještavate svojoj djeci da čuvaju svoju vjeru pravoslavnu, kazao je episkop Joanikije.

2 Comments
  1. Munja komentariše

    Za tebe znamo da si ortodoksni četnik i na svu sreću nećeš nam ti krojiti politiku i budućnost CG.. Ako ti ne valja, kupi prnje i gubi se sotono..

    5
    13
  2. Simana komentariše
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.