Epidemiološka situacija u Tivtu i dalje teška

0

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje naložio je, na danas održanom sastanku, zatvaranje Solila i Velikog gradskog parka, budući da epidemiološka situacija u gradu nije bolja, saopšteno je iz opštine Tivat.

„Za sada nećemo zatvarati šetališta, međutim ukoliko situacija kroz sedam dana ne bude bolja, bićemo prinuđeni da učinimo i ovaj nepopularan korak“, rekao je predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović, dodajući kako se stiče utisak da građani ne doživljavaju ozbiljnom činjenicu da se i dalje na dnevnom nivou bilježi značajan broj novozaraženih osoba.

„Pojedinci kojima je izdato rješenje o samoizolaciji šetaju gradom i vjeruju da će proći nesankcionisano. Osuđujemo ovakvo ponašanje i u dogovoru sa Odjeljenjem bezbjednosti Tivat pooštrićemo kontrole ovih lica“, naglasio je predsjednik opštine.

On je istakao nezadovoljstvo ovim aspektom rada policije, te da je ovo glavni problem sa kojim se Tivat suočava.

“U Tivtu je na današnji dan 299 aktivno zaraženih koronavirusom, a 20 ljudi iz Tivta je do sada preminulo“, navode iz Doma zdravlja Tivat.

Direktorica ove javne ustanove Jasminka Anđelić rekla je kako zbog većeg broja oboljelih medicinskih radnika nema uslova da se rad Doma zdravlja organizuje u dvije smjene.

“U Dom zdravlja stiglo je 20 vakcina za medicinske radnike, dok se za vakcinaciju do sada prijavilo preko 300 lica starijih od 80 godina” kazala je Anđelić.

Komandir OB Tivat Ljubiša Rovčanin istakao je kako je policija u proteklih sedam dana u devet kontrola izvršila kontrolu 273 lica, a podnijete su četiri krivične prijave zbog nepoštovanja važećih mjera.

“Biće organizovane mješovite patrole koje će činiti službenici Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor, pripadnici Službe zaštite i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Tivta, kao i službenici OB Tivat. One će zajedničkim snagama sporovoditi kontrolu primjene mjera od strane građana i zatečeni prekršaji će biti sankcionisani. Kontrole će posebno biti intenzivirane na šetalištima, izletištima i plažama, gdje je proteklih dana zabilježeno prisustvo velikog broja ljudi. Takođe komunalna policija i inspekcija vršiće kontrolu trgovinskih objekata i drugih frekventnih javnih prostora”, poručuju u saopštenju.

Iz tivatske opštine navode, da je Crveni krst dopremio pomoć za još 30 porodica, a u narednom periodu radiće na prikupljanju pomoći.

“Sve opštinske službe i preduzeća, u stanju su pripravnosti i sve se usluge obavljaju redovno”, zaključuju u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.