Enormna godišnja zarada: Radoje Žugić od države primio 58.000, plata u decembru mu je bila preko 5.000 evra! (FOTO)

Enormna godišnja zarada: Radoje Žugić od države primio 58.000, plata u decembru mu je bila preko 5.000 evra! (FOTO)

Guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić prošle godine je od države inkasirao blizu 58.000 evra. U prosjeku, mjesečno se na račun Žugića, od države, slivalo po 4.800 evra.

Kako se može vidjeti iz imovinskog kartona, Žugiću je plata prošle godine varirala od 3.084 evra, koliko je primio u januaru, do rekordnih 5.024 evra koliko je primio u decembru prošle godine.

Plata Žugiću u decembru izašla na preko 5.000 evra!

I to nije sve, Žugić je osim plata, imao i određena druga primanja po osnovu raznih naknada, što je njegov kućnih budžet, u vrijeme nadolazeće krize dodatno popunilo.

Novac primao i mimo plate

Kako se može vidjeti u gornjem grafikonu, Žugić je osim plate, prošle godine primao novac i na osnovu povraćaja doprinosa, ali i nagrada Savjeta Centralne banke.

Tako je u ukupnom zbiru, Žugić prošle godine od države dobio skoro 58.000 evra!

Žugića je u više navrata prozivao i Duško Knežević, koji je protiv njega prošle godine podnio i krivičnu prijavu da je dio kriminalne grupe Mila Đukanovića.

“Biće interesantno kada se ispitaju odnosi Radoja Žugića sa bankama dok je bio direktor Fonda PIO i plasman novca iz Fonda PIO u poslovne banke, razni drugi aranžmani, porijeklo njegove imovine i njegove veze sa firmom Stadion”, poručio je Knežević.

 

Related posts

35 Comments

 1. Langee

  DABIGDA MU SVETI VASILIJE NA DANAŠNJI SVETAC NAREDIO PA MU NIKOM NJEGOVOM NI ZA LJEKOVE NE POMIGLO,I NJEMU I SVIMA IZ DPS ,PLJU PLJU

  10
  2
  Reply
  1. DPSovac

   Evo ja sam iz DPS, i sve ti i mrtvo i živo jebem, stoko jedna,ti ćeš i mene i đecu da mi kuneš

   2
   5
   Reply
   1. Lange

    ETO TAMAN TEBE I SVU TI PORODICU I TO NE JA NEGO SVI SVECI FAMILIJU TI JEBEM DPS ovsku.POJMA NEMAŠ KOLIKO STE PROKLETI,NEMATE SE ČEMU NADATI.GNJIDO

    5
    1
    Reply
 2. Cungu

  E nepismeni novinaru, ovako, ne moze Guverneru niti jedne centralne banke, pa ni CBCG da se iz “drzave sliva” zarada. Guverneri nisu na budzetu. Plus CBCG je prosle godine imala rekordan profit. Dzabe poslije Verice Maras trazis ekskluzivu, promasio si temu.

  1
  12
  Reply
   1. Cungu

    Ma neka. Nisam bot nego sam elemenarno ekonomski pismen. Zarade nikoga iz nijedne centralne banke se ne primaju iz Budzeta.

    Reply
   1. Cungu

    Kupi uvod u monetarnu politiku, pa uci o centralnom bankarstvu. Do tada se mani astrologije, ni to ti ne ide.

    Reply
  1. Kafanski filozorf

   Samo se ne zna gde je taj profit!.
   CBCG je potpuno prazna, inace se ne bi vlada na sve strane zaduzivala!.
   I tebi su izgleda oprali mozak!.

   Reply
 3. Crveni mundir

  S kakvim međedima mene prođe vijek. Čuješ ovoga Napoleonovog sledbenika koji veli da Žugić ne prima platu iz budžeta. Ovo je sve poluđelo. Mozda je Centralna banka država u državi.

  10
  Reply
  1. Cungu

   Medjed i to neznaveni si ti. Ako nadjes da IJEDAN Guverner IJEDNE zemlje dobija platu iz Budzeta mogu se objest na trg. U kakvom neznavenom drustvu sa irvasima neobrazovanim zivim, pih!

   Reply
 4. prst na celo

  Radoje Zugic odlicno obavlja svoj posao. Glavni zadatak guvernera je odbrana nacionalne valute i sprijecavanje rasta cijena. S obzirom da se euro dobro drzi u Crnoj gori, asluzio je platu.

  2
  8
  Reply
  1. Kafanski filozorf

   Ajd sad malo procitaj tvoj glupi komentar !.
   Koju nacionalnu valutu jade jedan?.
   Perpera preko noc stampali ???

   9
   1
   Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *