Engleska prijavila domaćina: Rasizam u Crnoj Gori?

0

Britanski javni servis prvi je objavio: Deni Rouz je bio na meti crnogorskih navijača, koji su ga vrijeđali na rasnoj osnovi. Crnogorski mediji o tome ni riječ. Ali da je nečeg bilo pokazala je proslava Rahima Sterlinga posle pogotka za konačnih 5:1. Pritrčao je tribini i gestikulacijom rukama kao da je želeo da im poruči da ih ne čuje, da ga njihovi povici ne dotiču. Ni njega, ni druge Engleze.

Kalum Hadson-Odoi je posle meča rekao da je čuo oponašanje majmunskih zvukova.

Selektor Geret Sautgejt je stao u odbranu ostrvskih igrača. Tvrdi da je publika pod Goricom prešla granicu.

“Definitivno sam čuo neke uvrede na račun Danija Rouza kad je pred kraj utakmice dobio žuti karton. U mojoj glavi nema nikakve sumnje da se to desilo. I potrudićemo se da to prijavimo zvanično. Takvo ponašanje je neprihvatljivo“, govorio je Sautgejt.

Priznao je i sam da nije baš siguran šta se desilo sa Sterlingom.

“Sa Danijem sam na brzaka porazgovarao, jer sam čuo ša se desilo. Nisam imao priliku da porazgovaram sa Rahimom. Štagod da se desilo prijavićemo. Ne želim sada da spekulišem, ali znam šta sam čuo“.

Tek da podsjetimo, Deni Rouz je bio meta rasističkih uvreda i kada je mlada reprezentacija Engleske igrala protiv vršnjaka iz Srbije u Kruševcu 2012. godine.

(FOTO: Reuters)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.