“Ekspres”: Kokain iz “Jadrana” vodi do glavnog bosa

3

Istraga razotkrivanja kriminalne grupe koja je pokušala da brodom “Jadran” usidrenom u luci Tivat do Grčke, a zatim do Turske prošvercuje 50 kilograma čistog kokaina, prema ekskluzivnim saznanjima “Ekspresa” vodi direktno do glavnog mafijaškog bosa Crne Gore, koji je poznat po decenijski dobrim odnosima sa samim vrhom vlasti.

U zvaničnoj istrazi, ime ovog crnogorskog bosa za sada se ne pominje, ali je zaplena kokaina vrijednog pet miliona evra, ozbiljno “uzburkala” odnose podzemlja i vlasti.

U istrazi ovog slučaja, zvanično su raspisane poternice za dvojicom osumnjičenih, dok su trojica uhapšena.

Kao za sada glavni organizator krijumčarenja, zvanično je označen Vladimir Račić (39), koji je poslom rukovodio iz Latinske Amerike i za kojim je crnogorska policija raspisala potjernica.

Poslednje informacije o Račićevom utočištu stigle su iz Brazila, i to prije četiri mjeseca, kada su tamošnji mediji objavili da je on osumnjičen kao vođa narko-grupe koja se bavi krijumčarenjem kokaina u Evropu, prvenstveno do engleskih i francuskih luka.

Njegova uloga u narko-biznisu otkrivena je nakon što su Brazilci u oktobru prošle godine zaplijenili 450 kilograma kokaina.

U decembru je istraga rezultirala hapšenjima sedam osoba, koje su učestvovale u pokušaju krijumčarenja, ali je Račić uspio da izbjegne hapšenje, i od tada nije poznato gdje se nalazi.

3 Comments
 1. Zorka komentariše

  Dajte ljudi, jesu li ovo vijesti iz nekog rijalitija ili iz kao ozbiljne drzave? Je li ovo zona sumraka ili sanjamo? Pa dje je policija, mup, sudstvo??? Ima li koga alo?

 2. Momo komentariše

  Zivko posto ti sve znas, zasto su Vijesti veceras uklonile udarni tekst o ubistvu Ilica tj. osveti zbog Nedovica?

  1. Vijesti komentariše

   Vjerovatno da bi se debili kao ti isčudjavali.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.