EKSLUZIVNO: Ministar pravde obmanuo sud vezano za izručenje Do Kwona!

0

Ministar pravde Andrej Milović dostavio je sudu neistinitu informaciju o tome ko je prvi tražio izručenje Do Kvona, da li Južna Koreja ili SAD, eksluzivno saznaje BORBA.

Sud je tražio od ministartsva pravde da im dostave informaciju ko je prvi tražio izručenje Do Kvona.

Ministar Milović je, kako nam je potvrđeno iz dva izvora, dostavio informaciju da je prvo SAD tražila izručenje. Međutim, u spisima predmeta postoji dokaz da je Južna Koreja nekoliko dana prije SAD dostavila zahtjev za izručenje.

“Primili smo odluku Višeg suda u Podgorici o izručenju našeg klijenta Sjedinjenim Američkim Državama. Odluka je nezakonita, kao i prethodne dvije koje je ukinuo Apelacioni sud Crne Gore. Nije nam poznato da bilo gdje u svijetu Ministar pravde može podučavati sud kako se primjenjuje Zakon i kakvu odluku treba da donese, kao što je to slučaj kod nas u Crnoj Gori. Takođe, prilikom donošenja ovakve odluke, sud nije provjeravao tačnost činjenica koje mu je dostavio Ministar pravde, iako u spisima predmeta ima dokaze da se radi o lažnim podacima. O tome ćemo se detaljno izjasniti u žalbi na odluku o izručenju. Ubijeđeni smo da ovakva nezakonita odluka ne može opstati pred Apelacionim sudom, kao ni prethodne dvije nezakonite odluke, kazalu su branioci Do Kwona, advokati Goran Rodić i Marija Radulović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.