EKSKLUZIVNO: Lazović pao zbog Belivuka i milionske imovine, a Katnić zbog pomaganja i prikrivanja!

0

Bivši visoki policijski funkcioner Zoran Lazović i bivši specijalni tužilac Milivoje Katnić uhapšeni su rano jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

SDT ih sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja.

Kako saznajemo, Lazović je pao zbog puštanja Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pripadnika kavčana u Crnu Goru gdje su izvršili više teških krivičnih djela, kao i zbog milionske imovine koju je, kako SDT sumnja, stekao nezakonito. Katnić se tereti da je prikrivao i pomagao Lazoviću i njegovoj ekipi u izvršenju krivičnih djela.

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) u sklopu jednog od najvećih predmeta u Specijalnom državnom tužilaštvu trenutno izvode akciju na više mjesta u širom Crne Gore.

„Na osnovu međusobne saradnje i višemjesečnog koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona – EUROPOL, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva,Specijalno policijsko odjeljenje je, uz asistenciju Sektora policije specijalnih namjena, lišilo slobode M. K., bivšeg glavnog specijalnog tužioca i Z. L., bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije, zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja“, saopštio je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Katnić i Lazović će biti sprovedeni specijalnom tužiocu radi saslušanja u zakonskom roku.

„U toku je i pretresanje njihovih stanova i drugih prostorija, u Podgorici, Cetinju, Budvi i Bijelom Polju, radi pronalaska tragova krivičnog djela i predmeta koji mogu biti od koristi za postupak“, kazao je Radonjić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.