Ekskluzivno, Filip Korać naredio nerede: “Škaljarci” organizovali krvavi rat među Grobarima

0

Iza nereda koji su nastali na utakmici Zvezda-Partizan na stadionu JNA, stoji kriminalni “Škaljarski klan”, piše beogradska štampa.
“Večernje novosti” pišu da iza svega stoji Filip Korać, vođa klana “Škaljarci”, i nasljednik Luke Bojovića.
On je, piše list, plan za izazivanje nereda skovao u jednom zagrebačkom hotelu, a prema indicijama koje su dio istrage, Korać je sa izvjesnim hercegovačkim kriminalcem i preduzetnikom dogovorio sve detalje akcije koja je podrazumijevala i “premještanje nereda na ulice Beograda”.
Oni su u Srbiju ušli 12. decembra i bili su smješteni u poznatom hotelu u širem centru Beograda, a cio njihov put, angažovanje, kao i troškove, platio je, prema operativnim podacima, Filip Korać.
Pored njega su, kako se navodi, u organizaciji izazivanja nereda i preuzimanja južne tribine učestvovala još četvorica kriminalaca iz Beograda, od kojih su trojica nekadašnje vođe navijača.

Ko je Filip Korać?
Filip Korać važi za prvog operativca Luke Bojovića, koji kontrolišete njegove poslove i u Crnoj Gori. Žestok rat u podzemlju poslednjih godina, stalno ubijanje i oprez, a posebno likvidacija Bojovićevog i Koraćevog najvjernijeg prijatelja Radeta Rakonjca u Beogradu u aprilu 2014. bio je povod za Koraćevo bekstvo iz Srbije. Spekulisalo se da je on sledeća meta ubica. Korać se zbog toga bukvalno preselio u Holandiju, tamo je širio poslove, stvorio jake kontakte i odatle upravljao klanom u Srbiji i Crnoj Gori. U Holandiji je, poslednji put, Korać viđan u društvu Ivana Adrovca, osobe koja se dovodi u vezu sa pokušajem ubistva Milana Beka u novembru 2014.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.