EKSKLUZIVNO: “Dara iz Jasenovca” večeras na PRVOJ televiziji Crne Gore!

7

Domaći kandidat za Oskara, film “Dara iz Jasenovca” reditelja Predraga Antonijevića, imaće  televizijsku premijeru na Prvoj TV Crna Gora večeras u 20 časova.

Film je premijerno prikazan 25. novembra u Gračanici. Beogradska premijera uz prisustvo autorske i glumačke ekipe, zakazana je za 22. april kada se obilježava 76 godina od proboja poslednjih zarobljenika iz logora Jasenovac.

Istorijska drama o stravičnim zločinima u Drugom svjetskom ratu, od 5. februara sa uspjehom se prikazuje u bioskopima širom Amerike. Na red je došla i publika u Crnoj Gori.

Film Dara iz Jasenovca snimljen je na osnovu autentičnih svjedočanstava preživjelih logoraša, poslije zvanične premijere u Beogradu, naći se na repertoaru bioskopa u Crnoj Gori i Srbiji.

7 Comments
 1. NikšićGolijaKiM komentariše

  Hvala Dražene na tvom angažovanju oko ovog filma koji je rađen po istinitim činjenicama i svaki događaj je uziman je iz zapisanih dokumentovanih svjedočanstava čak i iz njemačkih koji su opisivali monstruoznost ustaša… pa treba da se prikaže i u Crnoj Gori ako ništa drugo bar da vide nesreće sa Cetinja kome oni ponosno usklikuju i pjevaju pjesme o ubijanju i protjerivanju braće svoje… Malo je kad čovje tim nesrećnicima sa Cetinja kaže SRAM IH BILO… Naravno film ne govori o hrvatima kao narodu već o jednom dijelu njihovog naroda koji se zvaše ustaše i koji su svojm “hrabrošću” pokazivali kakvi sve monstrumi žive na ovoj planeti iživljavajući se na najmostruznije načine nad djecom, ženema i svima ostalima koje sprovedoše u logore! Sam mislim da musolinijeva mntenegrinska bagra nema hrabrosti da pogleda istini u oči!!!

  14
  4
  1. NikšićGolijaKiM komentariše

   Viđeh sad biće i na TV Srpska od 20h, tako i treba, đe god može na koji bilo kanal nek se prikazuje!

   13
   2
 2. Veljo komentariše

  Svaka čast za ovaj potez! Ja film teško da ću moći od tuge i bijesa pogledati. Ima dosta užasnih scena ,da se ne zna koja je gora ,a vjerovatno je scena sa srbosjekom najužasnija(kako je ustaški nakot nazivao hladno oruđe za ubijanje nedužnih ljudi).

  8
  2
  1. NikšićGolijaKiM komentariše

   Užasno je gledati patnje svog naroda ali mora se znati šta se preživjavali i kako nas “braća” kad god mogu tamane i kolika im je žeđ za satriranjem SRBA da bi se dozvli pameti i shvatili realnost i među kakvim ljudima živimo da nam se ne događa svako malo istrebljivanje i da se ne zanosimo lažnim bratstvom i jedinstvom… naravno živjeti sa svima moramo ali isto tako da nas oprez nikad ne napusti jer iako i kod njih ima ljudi ima i mnogo više onih koji čekaju priliku da nas sele i istrebljuju, kao što iseliše ono što ne pobiše iz HR pa sad nema ni 2% SRBA u HR a onima da kažem koji nas hoće ubijediti da živimo u teorijama zavjere da je pred 2 svjetski rad u HR bilo 3.5 miliona Hrvata u HR a 1,8 miliona Srba u HR a eto sad dođosmo na 2% toliko o teoriji zavjere i bratstvu i jedinstvu. A da ne spominjem KiM đe smo bili 95% Srba a sad i tamo imamo oko 10%… U PAMET SE RODE SRPSKI i nikome više verovati se ne smije niti postoji bratstva i jedinstva u to su samo vjerovali NAIVNI SRBI i lijepo nam se vratilo. A pogledate SRBIJU koja je navodno željela nečije istrebljenje a svi ostali kućama i muslimani i hrvati i ostali niko ih u SRBIJI nije takao. Toliko o našoj SRPSKOJ agresiji na nekoga. U PAMET SE RODE SRPSKI i držite se zajedno inače razjedinjene i nesložne vole da nas vide svi koji žive oko nas imeđu nama!!! ŽIVIO SRPSKI ROD, ŽIVJELO MILO SRPSTVO!!!

   7
   2
 3. Q komentariše

  Hvala ti Drazene! Iskren borac za Srpstvo i istinu. Ovo je veliko sto si uradio. Ne smiju vijesti i dan da objave, da je veceras premijera filma o istini o kojoj se cutalo zbog bratsva i jedinstva. Mislim da ce veceras PRVA i emitovanje filma oboriti rekorde gledanosti. Pravih Pravoslavaca da gledaju patnju najvecu u istoriji i Srbofoba da uzivaju ,da se uce,al zelja ce ih bit da primijene. Veliko Bravo!

  7
  2
 4. Kalderon komentariše

  Ko na ovo minus lupa ustaško mu bolesno sve u usta.. Bravo Drazene.

  5
  2
 5. Vojo komentariše

  Istina o najmonstruoznijem zlocinu nad jednim narodom u istoriji. Prvi put posle 75 g neko se sjetio da ekranizuje. Istina se mora promovisati, a ovo jeste bolno gledati ali bolje promocije nema. Nijemci su bili zgrozeni krvoločnim pirovima izmedju ostalog i mnogih fratara. Pa se smanjilo krajem 42. PRVA -BRAVO . Urednik 10👍

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.