Džaković: Neću vratiti mandat, neću podržati da DPS uzme vlast

0

Nezavisni odbornik Stevan Džaković neće vratiti mandat, niti će podržati da vlast u Budvi preuzme DPS, ali kao uslov da se vrati u lokalni parlament i obezbijedi kvorum za održavanje sjednica i danas je ponovio svoj jedini uslov na kojem insistira mjesecima unazad.
“Što se tiče kvoruma koji se očekuje od mene ja imam samo jedna uslov. Gospodo Demokrate i gospodo iz Demokratskog fronta postupiti u skladu sa nazivom svojih partija, postupite u skladu sa vašim programima i pomognite građanima Budve i Crne Gore da sami biraju odbornike i poslanike, umjesto što biraju liste. Pozovite svoje poslanike u Skupštini Crne Gore da se pridruže Predlogu zakona o izmjenama Zakona o izboru odbornika i poslanika, koji je podnio poslanik Aleksandar Damjanović i biće na dnevnom redu Skupštine za nekoliko dana. Ne morate da se vratite u parlament, ako ne želite ali dajte podršku kolegi Damjanoviću”, kazao je Džaković na konferenciji za novinare.
Njega su gradonačelnik Budve Dragan Krapović, šef parlamenta Đorđije Vujović i 16 odbornika pozvali da vrati mandat koji je “ukrao” od Pokreta za primjene i naveli da on više nije dio vladajuće koalicije, te da ne očekuju da on obezbjeđuje kvorum, već da vrati mantad listi na kojoj je bio na lokalnim izborima.
Džaković je kazao da je njegov “interes ogroman i vidi ga kroz opšti interes”.
“Nadam se da će prevladati razum i vaš interes kroz opšti interes i da ćemo nastaviti saradnju, te da nećemo dozvoliti DPS-u koji se nije ogradio od svojih kolega iz kriminalne grupe, da preuzmu vlast u Budvi i nastave sa ustaljenom praksom. Građanima je preko glave obećanja, oni očekuju konkretne rezultate”, poručio je Džaković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.